Et svar fra Miljøstyrelsen får ejerne af grunden til at tro på, at industrigrunden ned mod Limfjorden kan udvikles med boliger, kontorer og butikker.

Ifølge Nordjyske har selskabet Mølholmparken, der ejes af Bladt-familien, gennem mange år haft et ønske om at byudvikle den 224.000 kvm store Nordens Grund, der ligger ned til Limfjorden i Vestbyen. Grunden bruges i dag primært til oplag af blandt andet vindmøllevinger.

Hidtil har myndighederne ifølge Nordjyske vendt tommelen ned til ønskerne på grund af risikoen for lugtgener fra Renseanlæg Vest, der ligger vest for Nordens Grund. Men nu lyder der nye toner.

Aalborg investerer i byudvikling. Konferencen afholdes den 27. april 2023.

- Den aktuelle høring om Aalborgs Vestby, der også omfatter vores grund, har gjort, at vi nu ønsker at sætte mere fart på planlægningen. Samtidig har vi nu fået Miljøstyrelsens ord for, at de lugtgener der tidligere var en forhindring, nu er reduceret så væsentligt, at grunden reelt kan anvendes til de ønskede formål. Der skal dog formodentligt etableres en bufferzone på 25 meter fra skel mod renseanlægget, siger medejer af grunden, Thomas Bladt, til Nordjyske.

Ifølge Nordjyske er udgangspunktet, at området skal udvikles i etaper med rækkehuse og etageboliger samt butikker og kontorer.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS