Der er altid ballade når der skal opsættes mobilmaster og antenner, for få eller ingen vil have dem i nærheden - de er grimme eller give rimme stråler (tror nogle). Nu skruer Energistyrelsen nu op for vejledningsindsatsen.

Energistyrelsen har opsummeret 8 gode råd til kommunerne.

Blandt andet fremhæves fordelene ved at lave en mastepolitik med klare retningslinjer for kommunens prioriteringer i mastesager og værdien af erfaringsudveksling med sagsbehandlere i andre kommuner.

Redskaberne omfatter desuden juridisk materiale med et samlet overblik over relevant lovgivning, men også teknisk og praktisk viden om f.eks. forskellige typer af master og telebranchens organisering.

Derudover indgår en beskrivelse af kommunernes muligheder for at få vurderet af Energistyrelsen, hvor meget en foreslået ny antenneposition bidrager til dækningen.

Graveredskaber

Værktøjskassen udbygges løbende og skal på sigt indeholde redskaber til gode processer for etableringen af alle typer digital infrastruktur.

Som det næste vil Energistyrelsen derfor påbegynde et arbejde med redskaber til udrulningen af bredbåndskabler, der skal graves ned.

Relevant jura på området er allerede samlet i det nu lancerede lovoverblik.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Ungdomsboliger på et modent marked

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS