I 2008 var der 160.000 husstande med mere end én familie, mens der var 231.000 i 2018. I 2008 udgjorde flerfamiliehusstandene 6,3 procent af husstandene, mens de 10 år senere udgør 8,6 procent.

Antallet af husstande med mere end en familie er steget med 44 procent de seneste 10 år, og andelen af voksne, der bor i en flerfamiliehusstand, er i samme periode steget fra 11 procent til 15 procent af alle voksne. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Opgørelsen viser, at 2-familiehusstande udgør 73 procent af flerfamiliehusstandene, mens 3-familiehus-stande udgør 19 procent i 2018. 63 procent af voksne i flerfamiliehusstande bor i 2-familiehusstande, mens 78 procent af børn i flerfamiliehusstande bor i 2-familiehusstande. Antallet af 2-familiehusstande er steget med 35 procent de seneste 10 år, mens husstande med flere end 2 familier er steget med 78 procent.

NB! Højhusbyggeri. EKSTRA KURSUS. Kurset afholdes d. 29. maj 2018.

Mangefamiliehusstande indeholder eksempelvis enkelte plejehjem, andre institutioner, arbejdsboliger og lignende og selvfølgelig bofællesskaber og kollektiver, hvor man deler samme CPR-adresse.

Danmarks Statistik gør dog opmærksom på, at mange kollektiver og bofællesskaber ikke indgår i opgørelsen, da hver familie i disse ofte har hver sin adresse i form af eget husnummer eller husbogstav. Tilsvarende gælder også, hvor forældre og børn bor i 2-familiehuse, hvor man i praksis er tilmeldt 2 adskilte adresser. De er ikke inkluderet i opgørelsen.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Den nye Planlov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Stormflodssikring af by- og landområder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS