I gennemsnit er huspriserne i Vest- og Sydsjælland i løbet af 2 år steget med over 280.000 kroner. I Kalundborg er de steget med 33 procent.

Stigningen i salgspriserne på huse i Kalundborg overstråler alle andre kommuner i landsdelen. Det viser en opgørelse, som ejendomsmæglerkæden Home har lavet på basis af kvm-priser fra Boligsiden for udviklingen fra marts 2020, hvor corona ramte Danmark, og frem til marts 2022.

På de 2 år er den gennemsnitlige salgspris for huse i Kalundborg steget med hele 33 procent. Det svarer til, at et gennemsnitshus på 140 kvm er blevet cirka 360.000 kroner dyrere.

– Vi har oplevet en markant stigning i efterspørgsel og salg – især i 2020 men også i løbet af 2021 – og det har været med til at sende salgspriserne på optur, sige den erfarne Home-mægler, der har svært ved at skaffe huse nok i forhold til efterspørgslen, siger ejendomsmægler Iben C. Nielsen, der er indehaver af Home-butikken i Kalundborg.

– Kalundborg er så meget i vækst med nye arbejdspladser, og det tiltrækker boligkøbere, slår Iben C. Nielsen fast.

Blandt andet udvider Novo sit engagement i kommunen med flere fabrikker, Mærsk er kommet til Kalundborg og den nye havn har succes, og Christian Hansen har købt den gamle fiskeoliefabrik, nævner hun.

Biltema og Harald Nyborg åbner også forretninger, og Remilk har også valgt at lægge sin fabrik i Kalundborg.

Dertil er der også kommet flere uddannelser til Kalundborg blandt andet arkitektuddannelsen.

– Det lover godt for fremtidens bosætning, mener hun.

Også det blomstrende sommerhusmarked på Røsnæs spiller ind, forklarer Iben fra Home.

– Det er blevet særdeles attraktivt blandt andet på grund af ildsjæle, der har bygget Danmarks 4 største vingårde op. Jeg oplever, at mange, der har haft fritidshus i Kalundborg, vælger at flytte hertil, fordi de er faldet for udsigten, nærheden til vandet og den skønne natur.

Homes opgørelse viser også de vest- og sydsjællandske kommuner, hvor salgspriserne er steget mest i kr. Her vinder hussælgerne i Stevns med en stigning i salgspriserne på over 400.000 kr.

I snit er husene i Vest- og Sydsjælland steget med cirka 21 procent svarende til over 280.000 kr. i løbet af de 2 år, viser Homes opgørelse.

På landsplan slår Bornholm dog Kalundborg – og alle andre kommuner – med en procentvis stigning på 44,5 procent, hvilket svarer til cirka 470.000 kr.

Gentofte er på 2. pladsen med en stigning på 43 procent. Opgjort i kr. og ører rækker det til en 1. plads: Et gennemsnitshus i Gentofte kommune kostede i marts i år over 2,7 millioner kr. mere end i marts 2020.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Stormflodssikring af by- og landområder

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder