Siden 2010 er antallet af single-husstande nemlig steget med godt 50.000 fra 1,375 millioner i 2010 til 1,426 millioner i 2017. Tendensen er, at flere singler vælger at bo i hus frem for lejlighed.

Siden 2010 er der kommet 50.000 flere single-husstande, og de vælger i stigende grad at bo i hus frem for lejlighed. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har analyseret. Mens antallet af singler i etagebyggeri kun er steget med 0,8 procent, er antallet af singler i hus nemlig steget med 8,4 procent i samme periode.

- Som udgangspunkt er det som single dyrere at etablere sig i et hus end i lejlighed, men lejlighedspriserne i og omkring de største bøger er steget mere end husene de senere år, så det kan være en del af forklaringen på, at husene hitter så meget blandt singler i disse år, siger Nyboligs relationschef, Thomas Hovgaard.

NB! Finansiering af ejendom. Afholdes d. 5.-6. december 2017.

Han peger også på skilsmisser som en forklaring på husenes popularitet blandt singlerne.

- Ved nogle skilsmisser vælger den ene part nogen gange at blive boende i huset i stedet for at sælge, hvilket også kan forklare, hvorfor stigningen har været så høj, fortæller Thomas Hovgaard.

Mens antallet af single-kvinder i hus er steget med 7,7 procent, er tallet 9,26 procent for mænd. Det kan ifølge Nybolig forklares med forskelle på indkomstniveau.

- Mænd har statistisk set stadig en højere gennemsnitsindkomst end kvinder, og det kan forklare, hvorfor vi ser en større stigning af single-mænd, som bor i huse, siger Thomas Hovgaard.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligudvikling i København frem til 2030

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Stormflodssikring af by- og landområder

Ungdomsboliger på et modent marked

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND