Til sommer 2018 inviterer Frederiksberg Kommune alle Frederiksbergs borgere og virksomheder til at være med til at tage det første skridt mod at skabe en fælles vision for den 160.000 kvm store hospitalsgrund.

Når Region Hovedstaden flytter de sidste hospitalsbehandlinger fra Frederiksberg Hospital i 2023, bliver grunden og bygningerne ledige. Dermed får Frederiksberg en enestående mulighed for at skabe et nyt kvarter, samtidig med, at de bevaringsværdige bygninger og øvrige kvaliteter i området bevares.

I efteråret 2017 afsatte politikerne på Frederiksberg 7 millioner kr. til processen med at udvikle hospitalsgrunden, og borgmester Jørgen Glenthøj understreger, at grunden skal være hele byens nye kvarter.

- Det er helt unikt, at vi på Frederiksberg får mulighed for at skabe et nyt kvarter. Derfor skal vi sikre, at vi skaber mest mulig værdi for flest mulige borgere, samtidig med at vi tager hensyn til de kvaliteter, der allerede er på grunden. Derfor lægger vi op til en grundig inddragelsesproces allerede i denne første fase, hvor vi skal udarbejde en vision for grunden, siger han.

Visionsprocessen sættes i gang med en event i forbindelse med Frederiksberg Dagene i juni og løber helt frem til efteråret. I hele perioden vil det være muligt at komme med ideer til den fremtidige udvikling. Ideerne vil kunne afleveres både digitalt og på en række events henover sommeren. Byens erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner, frivillige organisationer mv. vil også blive inviteret til at bidrage sammen med de råd og nævn, som Kommunalbestyrelsen har nedsat.

Formand for Frederiksberg Kommunes By- og Miljøudvalg, Jan E. Jørgensen, glæder sig til forløbet.

NB! RØDOVRE investerer 11 milliarder i byudvikling Konferencen afholdes d. 23. august 2018.

- Det giver sig selv, at vi ikke kan opfylde alle ønsker. Men jeg ser frem til en indledende proces, hvor vi er åbne over for alle pointer. På den måde får vi identificeret nogle temaer og tendenser, og det giver os politikere endnu bedre forudsætninger for at træffe de rette beslutninger, siger han.

Når denne første inddragelsesproces er slut, laver Frederiksberg Kommune en skitse til en vision, der kan sætte retning på den kommende udvikling og skaber de bedste muligheder for synergi. Det gælder også set i forhold til, hvilke af kommunens egne opgaver og services, der med fordel kan placeres på grunden.

- Grunden tilhører Region Hovedstaden, og det er endnu ikke afgjort, hvordan ejerforholdet bliver i fremtiden. Frederiksberg Kommune er dog allerede i indledende forhandlinger om et eventuelt køb, og ejerforholdet afgøres sideløbende med visionsarbejdet, fortæller Jan E. Jørgensen.

Den første åbne event, hvor det er muligt at komme med idéer og lære området bedre at kende, finder sted fredag den 8 juni fra klokken 15-18.

Frederiksberg Kommunalbestyrelse nedsatte på et møde i mandags et midlertidigt politisk udvalg, der skal stå i spidsen for arbejdet med Hospitalsgrunden. Medlemmerne er Jørgen Glenthøj, Flemming Brank (C), Nikolaj Bøgh (C), Helle Sjelle (C), Jan E. Jørgensen (V), Laura Lindahl (I), Lone Loklindt (B), Michael Vindfeldt (A), Thyge Enevoldsen (Ø), Balder Mørk Andersen (F) og Mette Bram (Å). Borgmester Jørgen Glenthøj er formand for udvalget, mens Jan E. Jørgensen og Mette Bram er næstformænd.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS