Parcelhusejerne bliver vindere i den nye reform af boligskatterne, mens det især er lejlighedsejere i København, der vil opleve stigende boligskat. Således kan grundvurderingerne for ejerlejligheder i København stige med helt op mod 400 procent.

Der er sagt og skrevet meget om nye ejendomsvurderinger og fremtidens boligskat de seneste måneder. Nu har Realkredit Danmark (RD) sendt en opgørelse på gaden, der hjælper med at finde hoved og hale på Boligskattereformen, der træder i kraft den 1. januar 2021.

- Boligskattereformen i sig selv bør ikke være en stopklods for boligmarkedet som helhed over de kommende år. I skrivende stund har mange danskere stadig ikke det store kendskab til indholdet, og kan måske per automatik reagere med en vis skepsis og tilbageholdenhed, siger Christian Hilligsøe Heinig, der er cheføkonom i RD og står bag analysen.

I ejendomsmæglerkæden Home er man helt enig.

NB! Ny ejendomsvurderingslov og ejendomsbeskatning. Kurset afholdes d. 14. november 2019.

- Langt de fleste boligejere vil slippe billigere i boligskat fremover, men det kan hurtigt drukne i mediebilledet, og samtidig er det kompliceret stof det her, så der kan også let opstå misforståelser, siger boligmarkedsanalytiker i Home Henrik Hauthorn Jensen.

Samlet set vurderer Realkredit Danmark ud fra oplysninger fra Skat, at 980.000 boligejere vil få skattelettelser, mens 510.000 vil opleve en højere boligskattebyrde end under det gamle system.

Specielt ejerlejligheder bliver ramt af stigningerne. Således kan grundvurderingerne for ejerlejligheder i København stige med helt op mod 400 procent, skriver finans.dk. Det ventes, at priserne vil falde mellem 5 og 10 procent i de områder, der rammes hårdest. Størst usikkerhed bliver der tæt på 2021.

Dem med højere boligskat behøver dog ikke betale mere, end de gør nu, så længe de bliver boende. De får nemlig en såkaldt skatterabat. Når de sælger boligen, er det en anden sag. For køber bliver så omfattet af de nye regler. Hvis man sælger efter 1. januar 2021, får de nye ejere ikke rabat på skatten. Det bliver altså dyrere for dem at bo i boligen, og det kan trække ned i prisen på boligen.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligudvikling i København frem til 2030

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i Jylland

Ungdomsboliger på et modent marked

Den nye Planlov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS