Danmarks Statistisk har udsendt boligpriser for april 2016. Ejendomsmæglerkæden Home fremhæver, at selv om priserne er steget meget siden bunden, så er priserne fortsat et stykke fra toppen i 2006, hvis inflationen trækkes fra.

Huspriser ligger 23,8 procent under toppen i 2006, og ejerlejligheder er også stadig et stykke fra toppen, hvis de stigende forbrugerpriser trækkes fra. Det er meldingen i en kommentar fra Mads Ellegaard, relationschef i Home.

NB! Kolding: BR 15-Bygningsreglementet - de nye krav. Seminaret afholdes d. 1. november 2016.

- Boligerne er fortsat væsentligt billigere end for cirka 10 år siden, hvis vi "skræller" priserne for inflation. Med udgangspunkt i Homes prisindeks har Home og Danske Bank sat beløb på den forskel, lyder det fra Mads Ellegaard.

- Når man trækker inflationen ud af priserne, kan man bedre sammenligne boligpriserne med tidligere. Og indekset viser, at huspriser fortsat er langt fra toppen – faktisk hele 23,8 procent under toppen før finanskrisen. Også lejlighederne er – efter den opgørelsesmetode også stadig et stykke fra pristoppen - både i København og Aarhus, selv om de faktiske priser har sat ny rekord de seneste måneder, uddyber han.

NB! Sønderborg investerer 13 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 29. marts 2017.

Den ny pristalsregulering af Home prisindeks viser blandt andet, at lejlighedspriserne målt i reale priser stadig er 13 priser under på landsplan. I København er de 8,4 procent og i Aarhus 9,1 procent fra den hidtidige pris-top.

- Home prisindeks for maj viste i øvrigt, at lejlighedspriserne var uændrede på landsplan fra april til maj, men at der var stigende priser i både Aarhus og København. Dog en noget mere beskeden stigning end for 1 år siden, hvor priserne steg hele 2,2 procent på en måned – og ikke mindre end 6,2 procent i København, lyder det fra Mads Ellegaard.

NB! AMAGER-Øst: 30 milliarder til byudvikling. Konferencen afholdes d. 31. august 2016.

Homes husprisindeks viste også, at huspriserne på landsplan steg 1 procent fra april til maj (sæsonkorrigeret) – når man måler prisudviklingen som et 3-måneders glidende gennemsnit. Stigningen kom oven på en endnu kraftigere stigning i april 2016.


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligudvikling i København frem til 2030

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS