Homes salg af sommerhuse steg i november 2020 med 56 procent i forhold til november 2019. Også salget af villaer og rækkehuse samt ejerlejligheder steg markant.

2020 er året, hvor alt kan lade sig gøre – som at sælge næsten lige så mange boliger i mørke regnfulde november som i lyse og grønne juni, lyder det fra Home.

- Det er vilde tider – og vi var kun et mulehår fra at slå vores årsrekord fra juni, hvor coronasalget lå 53 procent over sidste år. November-salget er hele 52 procent over november sidste år, og det er ikke kun sommerhusene, der stræber mod himmellyset. Alle 3 store boligtyper tager en slutspurt mod målstregen på det måske mest opsigtsvækkende år nogensinde på boligmarkedet, siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i ejendomsmæglerkæden Home.

Ny trend: Små boliger. Konferencen afholdes den 21. januar 2021.

Homes salg af villaer og rækkehuse steg i november med 50 procent, ejerlejligheder med 36 procent og sommerhusene med 56 procent i forhold til november 2019.

Villa- og rækkehussalget er næsten det samme som i juni 2020, salget af ejerlejligheder er væsentligt højere end i juni og sommerhussalget er – trods den store fremgang i november – næsten halveret i forhold til juni, hvor Danmark satte alletiders sommerhus-rekord.

CITY og VESTERBRO i Københavns store projekter. Konferencen afholdes den 21. april 2021.

- Men salget af sommerhuse i november er langt over juni 2019, så det siger lidt om, at sommerhusfeberen fortsat huserer ude i sommerlandet, siger Michael Dalsager.

Boligmarkedet er fortsat et klart lyspunkt i et udfordrende år.

- Et boligsalg har mange afledte økonomiske effekter, hvor der bliver lagt mange tusinde kr. per handel hos håndværkere, advokater, byggerådgivere, køkkenfirmaer og byggemarkeder og så videre. De mange boligsalg – sandsynligvis over 100.000 i år – har været og er en solid hånd under landets finanser og lokale erhvervsdrivende i coronatiden, siger Michael Dalsager.

Fredede og bevaringsværdige bygninger - nye regler, løsninger og tilskud underlagt BR18. Konferencen afholdes den 25. marts 2021.

Med mange købere på fremvisning tyder alt på, at julemåneden også bliver mere travl end tidligere år, og ejendomsmæglerne håber på tidlige julegaver til køberne: Flere boligejere der sætter til salg.

- Det bider sig selv i halen, hvor et faldende udbud betyder, at endnu færre sætter til salg, da de bliver boende, hvilket så igen betyder, at de købere, der leder efter bolig, har det mindre at vælge imellem. Den udvikling kan blive vendt, hvis flere boligejere aktiverer salgsplanerne med et synligt til salg-skilt i haven eller vinduet, siger Michael Dalsager.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligudvikling i Jylland

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Fremtidens betonbyggeri

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND