A. Enggaard står bag projektet med det knap 80 meter høje boligtårn. Planen må sandsynligvis revideres efter mange indsigelser.

A. Enggaard står med Årstiderne Arkitekter bag en større plan for en ombygning af det tidligere Torvecenter i Silkeborg. 

Som en del af projektet opføres et ny højhus på hjørnet af Christian 8.s Vej og Fredensgade. Der lægges op til en maksimal højde på 78,5 procent, men ifølge TV 2 Østjylland er projektet blevet mødt af 1.200 indsigelser og underskrifter, og en revidering kan derfor være på vej.

Randers: De store projekter 2020-2030. Konferencen afholdes d. 2. april 2020.

- Ud fra høringssvarene kan jeg jo læse, at man især frygter, at det vil blive for højt og markant ud mod Fredensgade. Og så er der også en frygt for, at det kun bliver boliger for rige mennesker. Den køber jeg godt nok ikke selv, men man kan godt kigge lidt på sammensætningen, og om ikke en del af dem kunne blive til almennyttige boliger, siger Silkeborgs borgmester, Steen Vindum (V), til TV 2 Østjylland.

Projektet omfatter i alt 41.000 kvm, hvoraf 26.000 kvm nybyggeri, renovering og ombygning, mens 15.000 kvm vil være parkeringskælder.

Torvecentret omdannes i projektet til i alt 4.950 kvm ungdomsboliger og 3.400 kvm liberale erhverv, mens eksisterende boliger langs Christian 8.s Vej moderniseres og facaderenoveres med en ny penthouseetage. Desuden opføres ny bebyggelse i 4-7 etager langs Fredensgade. Her etableres i alt 4.300 kvm boliger.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i Jylland

Den nye Planlov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse