Danskere på boligjagt møder i dag de højeste huspriser siden 2004. Og de har færre huse at vælge imellem. Men huspriserne er ikke hugget i sten, og sælgerne sætter løbende prisen ned. Det viser en ny opgørelse fra Finans Danmark.

En km af et hus har aldrig kostet så meget som nu. I hvert fald ikke siden Finans Danmark for første gang opgjorde udbudspriserne på huse i 2004. I dag står huse i gennemsnit til salg for 17.438 kr. per kvm, og det er 4,3 procent mere end sidste år. Samtidig er der 21 procent færre huse til salg, og de har i gennemsnit været på markedet i 12 dage mindre end for 1 år siden.

- Selvom hele landet står i en økonomisk usikker situation på grund af corona, har huspriserne sat ny rekord. De højere priser skal ses i lyset af, at der sættes forholdsvis mange nye huse til salg, men at der tages endnu flere huse af markedet. Det tyder på en høj efterspørgsel på huse, som er med til at presse priserne opad og forkorte udbudstiderne, siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Plejeboliger til 10 milliarder. Konferencen afholdes den 15. april 2021.

De høje kvm-priser er dog ikke mejslet i granit. Finans Danmarks opgørelse viser, at hvert 3. hus, som i dag står til salg, er blevet sat ned i pris. I gennemsnit er der skåret cirka 160.500 kr. af prisen på et hus. Og det svarer til, at huse samlet set står til salg for 1,4 milliarder kr. mindre i forhold til, hvad de først blev udbudt til.

- Mange sælgere vælger at justere prisen på huset, mens det står til salg. Og vi ser blandt andet en stærk sammenhæng mellem, hvor længe huse har stået til salg, og hvor meget udbudsprisen er sat ned i forhold til første udbudspris, siger Ane Arnth Jensen.

Finans Danmarks opgørelse viser, at huse, der har stået til salg i omkring 100 dage koster cirka 5 procent mindre, end hvad de først blev sat til salg for. Mens udbudsprisen på huse, der har været på markedet i godt et år, knap er 10 procent lavere end første udbudspris.

I oktober var der 27.207 huse til salg landet over. Huse stod i gennemsnit til salg i 232 dage.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Stormflodssikring af by- og landområder

Ungdomsboliger på et modent marked

Aalborgs massive udviklingsprojekter