Over de næste 8 år vil Hofor købe rør og komponenter til vand- og gasforsyning opdelt i 9 delaftaler.

HOFOR agter at benytte delaftalerne til at dække sit normale behov inden de udbudte produkter, men er ikke forpligtet til at aftage et bestemt kvantum i delaftalernes periode.

Den forventede omsætning er udregnet på baggrund af historiske data for forbrug til drift, samt planlagte projekter for råvand- og distributions ledninger sammenholdt med forventede fremadrettede aktiviteter, der kendes på udbudstidspunktet for en periode af 8 år.

I den estimerede omsætning på rør og komponenter for vand indgår omsætning i forbindelse med vandværks-og kildepladsprojekter som afvikles i perioden 2020-2028.

Baggrund

HOFOR står for både vandforsyningen og for at lede spilde- og regnvand væk i 8 kommuner: Albertslund, Brøndby, Dragør, Herlev, Hvidovre, København, Rødovre og Vallensbæk.

Udover vand forsynes København med fjernvarme, bygas og fjernkøling – og er i gang med flere vindmølleprojekter både i og uden for København. 

Hofor ejer også Amagerværket, som producerer el og fjernvarme.

HOFORs historie

Historien om HOFOR trækker rødder tilbage til 1857, da København etablerer det første gasværk, Vestre Gasværk. Gennem tiden har Hofor leveret både gas, vand, varme og el til borgerne.

Forsyningsvirksomheden er vokset løbende via forskellige fusioner. Senest fusionerede Københavns Energi (det tidligere Københavns Belysningsvæsen) med Københavns Vand i 2001, i 2005 overgik al el-aktivitet til DONG Energy, og i 2013 opstår HOFOR via en fusion mellem Københavns Energi og vandselskaberne i de 8 ejerkommuner.

Hofor i tal

* 1.000.000 vandkunder
• 700.000 spildevandskunder
• 500.000 varmekunder
• 300.000 bygaskunder
• 39 fjernkølekunder, 37 MW køl
• 1.100 medarbejdere
• 5 mia. kr. i omsætning
• 1 milliard kroner i årlige investeringer i rør, ledninger og vindmøller.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS