Norske KLP Ejendomme vil nu udnytte sine byggeretter i Ørestad og opføre 65.000 kvm kontorer. Hoffmann har landet opgaven, som med en værdi på på 1,3 milliarder kr. er koncernen største ordre nogensinde.

I konkurrence med NCC og MT Højgaard har Hoffmann ifølge Børsen vundet opgaven med at opføre 65.000 kvm kontorer i Ørestad for KLP Ejendomme. Byggeriet skal opføres på Kay Fiskers Plads nær Field's og KLP's eksisterende 2 ejendomme i området.

KLP Eiendom er et af Norges større ejendomsselskaber. Pensionsselskabets ejendomsselskaber har tilsammen en portefølje på mere end 2 millioner kvm fordelt på kontor-/erhvervslokaler, indkøbscentre, hoteller, boliger samt grunde til en værdi på 38 milliarder kr. Langt de fleste ligger i Oslo, men selskabet har den seneste tid skruet op for investeringerne i både Stockholm og København.

NB! København City investerer 8 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 31. marts 2016.

Ejendomsselskabet har netop købt Stockholm Waterfront hotell og kongressenter for 1,4 milliarder kr., og i København har KLP Ejendomme købt det 610 millioner kr. dyre hotelprojekt, som Tetris udvikler i Kødbyen.

I oktober 2015 købte KLP Ejendomme de 12.000 kvm store kontorejendomme Sundkrogsgade 7-9 ved Kalkbrænderihavnen i Københavns Nordhavn for 333 millioner kr. af Lærernes Pension. Allerede dengang lød det fra administrerende direktør i KLP Eiendom, Gunnar Gjørtz, at man vil investere yderligere i København. Selskabet danske afdeling har kontor i egne lokaler på Edvard Thomsens Vej 10 i Ørestad.


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i Jylland

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Ungdomsboliger på et modent marked

Den nye Planlov KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030