Noget gik galt, da der blev opført rækkehuse i Gaulumparken i de tidlige 1980’ere. Opstigende fugt fik frit spil på grund af flere fejl i funderingerne og manglende fugtspærrer. Nogle huse kunne renoveres, men 82 huse måtte rives ned og genopbygges i en totalentreprise, der blev vundet af Hoffmann.

Hoffmann sikrer nu 82 rækkehuse mod opstigende fugt ved brug af Grøn Standard fundamenter i Galumparken. Rækkehusene genopføres efter opstigende fugt i deres oprindelige fundament, der blev støbt tilbage i 1980erne.

For at sikre mod problemer med optrængende fugt i de nye huse, har Hoffmann nu valgt en drænende sandpude og et Grøn Standard-fundament fra Sundolitt. Selvom fundament-løsningen holder fugt ude af huset, drypper den på regnskabet.

RADON - sikring, kontrol, lovkrav og udbedering. Kurset afholdes den 8. juni 2021.

- Jeg vil tro, jeg sparer mellem en halv og en hel million på den her løsning, så det er bestemt et parameter, der var med til at vinde sagen, fortæller Peter Petersen, afdelingschef i Hoffmann.

BoligNæstved, der er bygherre på projektet, indbød 5 entreprenører til at give pris på entreprisen. Derfor var Hoffmann nødt til at være meget skarpe på prisen. Ved at spare på stål og beton og bruge rent isoleringsmateriale sparede de både mandetimer og tonsvis af CO2.

De 82 rækkehuse for BoligNæstved er ét projekt af mange, hvor Hoffmann har tænkt Grøn Standard-fundamenter fra Sundolitt ind fra starten. Det er ifølge Sundolitt et salgsparameter, at bygge med grønne fundamenter, og at det giver en bedre arbejdsrytme, fordi alt laves i én arbejdsgang. De gør det let at leve op til bygherrens optimistiske tidsplan, fordi de i kombination med præfabrikerede træ-elementer minimerer betydningen af vintervejret på byggepladsen, lyder det fra Sundolitt.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligudvikling i Jylland