Bascon og Effekt Arkitekter har udarbejdet en helhedsplan for det gamle sygehus i Herning, som bliver til overs, når det kommende sygehus til 3,5 milliarder i Gødstrup står klar i 2020.

Området, der i dag huser Regionshospitalet Herning er på 100.000 kvm og rummer 100.000 kvm bygninger. En helt ny bydel med nye boliger, byliv og grønne gader fordelt på 4 bykvarterer vil føje sig til Herning centrum, når Regionshospitalet Herning forlader den centrale grund for at flytte til DNV-Gødstrup.

Herning Kommune har i dag offentliggjort en helhedsplan for den nye bydel, Herning+.

- Med planen her viser vi rettidig omhu. Den sikrer, at vi er klar til at handle og skabe en ny udvikling i området, i det øjeblik DNV-Gødstrup tages i brug. Samarbejdet med Region Midtjylland har været frugtbart for begge parter, og den plan der nu kan præsenteres, viser nogle spændende muligheder, siger Lars Krarup, borgmester i Herning Kommune.

NB! Silkeborg investerer 14 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 19. januar 2017.

- Helhedsplanen er både robust og realistisk og den kan sagtens rumme, hvis nye ideer opstår, eller investorer med særlige ideer viser sig. Vi er klar over, at udviklingen af så stort et område vil tage tid. Helhedsplanen sikrer, at vi både kan være åbne for nye strømninger, men samtidig har et overordnet mål for udviklingen, siger Lars Krarup.

Det er Region Midtjylland, der ejer området, og her er der glæde over, at hospitalsbyggeriet indirekte giver Hernings bymidte helt nye muligheder.

- Det er en rigtig spændende plan, der både levner plads til liv i byen, og til investorernes ønsker og ideer, siger Bent Hansen, regionsrådsformand i Region Midtjylland.

NB! Jylland: Lokalplaner - regler og løsninger for byggeprojekter. Seminaret afholdes d. 21. september 2016.

Herning+ er opkaldt efter ét af de centrale elementer i helhedsplanen:

Det kryds, der opstår midt i området, hvor de 2 nye vejforbindelser gennem bydelen mødes, kaldet "Plusset". Samtidig fortæller navnet, at det nye kvarter bliver et plus for Herning - en ny bydel, der vil tilføre byen noget, den ikke har i forvejen. Endelig er brugen af "+"-tegnet et lille hint til fortiden, da det ligner det internationale tegn for hospital.

Helhedsplanen er lavet i samarbejde med Effekt Arkitekter og Bascon. En af de eksisterende sengebygninger omdannes til et stort, åbent og transparent aktivitetshus, hvor byens kreative borgere, foreninger og institutioner kan udfolde sig.

NB! Jylland: Udstykning og ejendomsdannelse. Seminaret afholdes d. 15. september 2016.

I den nordøstlige side af "Plusset" kan der bygges et højt hus, der giver karakter til området, og kan blive vartegn for Herning+. Som navnet antyder kan huset eventuelt indeholde ungdoms- og kollegieboliger.

Med helhedsplanen er der lagt op til, at mange af de nye boliger, der kan etableres i området, får teglmure. Dermed danner de gamle bygninger i tegl, der bevares, og de nye bygninger en helhed. Samtidig vil de mange grønne lommer, der allerede kan findes rundt omkring på området, blive bevaret.

NB! Jylland: Omdannelse af erhverv til bolig. Konferencen afholdes d. 29. november 2016.

Hele hospitalets ældste del bevares og kan omdannes til eksempelvis boliger. Bebyggelse i kanten af området bliver fortættet og tilpasset den omgivende by, med byhuse i 1 til 2 etager.

Helhedsplanen er baseret på en forundersøgelse, der er lavet i samarbejde med Realdania.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Fremtidens betonbyggeri

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Ny udbudslov KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND