Herlev Kommune sælger rådhuset, der skal omdannes til boliger, og indgår i stedet en 30-årig lejeaftale med NREP om 4.300 kvm for 5,3 millioner kr. årligt. Herlev Bymidte udvides med 26.800 kvm.

Ifølge Herlev Bladet har politikerne i kommunalbestyrelsen i Herlev besluttet at leje sig ind i 4.300 kvm i Herlev Bymidte, som ejes af NREP.

- Det er nu, at vi skal være heldige og dytige, så også kommende generationer, kan have en bymidte. Et sted, der er i fremdrift, sagde borgmester Thomas Gyldal Petersen ifølge Herlev Bladet på mødet i kommunalbestyrelsen.

Den årlige leje er fastsat til 1.250 kr. per kvm, hvilket svarer 5,3 millioner kr. Dertil kommer afledte forbrugs- og driftsomkostninger, der udgør 396 kr. per kvm, hvilket årligt svarer til 1,7 millioner kr. Lejeaftalen indgås for en 30-årig periode, og Herlev Kommune tager lejemålet i brug i sommeren 2022. Ud over lejemålet i Herlev Bymidte flytter kommunen en række arbejdspladser til til nybyggede lokaler i Hjortespring.

NB! Vestegnen: De store projekter. Konferencen afholdes d. 4. juni 2019.

Den samlede økonomiske gevinst ved lejemålet i Herlev Bymidte og projektet i Hjortespring vil i hele perioden være på 177 millioner kr. set i forhold til udgiftsniveauet for det nuværende rådhus. Anlægsudgiften inklusive salg af rådhusgrunden forventes at udgøre 64,7 millioner kr.

Forvaltningen har haft advokatfirmaet Horten som rådgiver under hele forhandlingsforløbet, mens man har bedt advokatfirmaet Bech-Bruun om at vurdere den samlede lejeaftale som en ”second opinion”. Forvaltningen har desuden brugt Kuben som rådgiver i forhold til byggeprogrammet for lejemålet, og endelig har Colliers vurderet lejeniveauet og niveauet for driftudgifter.

Herlev Bymidte omfatter aktuelt 11.350 kvm fordelt på 9.100 kvm detail, 2.000 kvm erhverv og 250 kvm café. Butikscentret udvides, så det kommer til at omfatte 38.150 kvm fordelt på 10.000 kvm boliger, 14.150 kvm erhverv og 14.000 kvm detail. Årstiderne Arkitekter har udarbejdet skitserne til udvidelsesprojektet.


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Stormflodssikring af by- og landområder

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ungdomsboliger på et modent marked