En lang række højhusprojekter er under opførelse eller i støbeskeen i Aalborg, og nu har kommunen fået udarbejdet en revideret højhuspolitik, der skal under politisk behandling.

By- og Landskabsudvalget i Aalborg skal den 24. januar 2019 tage stilling til en revideret højhuspolitik. Heraf fremgår det, at Middelalderbyen, brokvartererne i Østbyen og Vestbyen, have- og
parcelhuskvarterer samt parker og grønne områder skal friholdes for højhuse.

I de øvrige bydele kan der opføres højhuse, hvis grundige analyser viser, at det er en god ide, og det i øvrigt forholder sig til højhuspolitikkens punkter, lyder det.

NB! Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter. Kurset afholdes d. 2. maj 2019.

Kommunens højhuspolitik er opbygget med udgangspunkt i de 3 temaer "Large/Byen", "Medium/Bydelen" og "Small/Byrummet". Temaerne skal gennem 9 punkter sikre at det fremtidige aalborgensiske højhus også tager ansvar for dets bymæssige betydning, dets påvirkning af bydelen og at det bidrager til det gode byliv i øjenhøjde.

I Aalborg defineres et højhus, som en bygning der højdemæssigt står i markant kontrast til det omgivende byområdes generelle højde (dog vil bygninger under 5 etager, som udgangspunkt ikke regnes som højhuse). En bygning på mere end 35 meters højde, eller på mindst 11 etager, vil dog altid være et højhus, fremgår det af et notat fra By- og Landskabsforvaltningen.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Fremtidens betonbyggeri

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Den nye Planlov KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS