Boliga.dk har opgjort den kontante prisforskel på købs- og salgsprisen på alle sommerhuse, der er handlet 2 gange i almindeligt frit salg i løbet af de seneste 5 år fordelt på landsdele.

Af dem der har købt og solgt en fritidsbolig i løbet af de seneste 5 år, har 723 ud af 5.134 handler resulteret i en gevinst på over 1 million kr. Det viser tal fra boligmediet Boliga.dk, der har undersøgt, hvor mange der er blevet boligmillionærer ved at købe og sælge den samme fritidsbolig siden 2016.

Særligt en landsdel sidder på tronen med langt de fleste milliongevinster under bæltet. Den populære ferieboliglandsdel Nordsjælland er nemlig god for tæt på 1/3 af alle handlerne: Her har 258 gjort sig selv til boligmillionærer ved at købe og sælge i den 5-årige periode.

Der er da også et godt stykke ned til andenpladsen, Vest- og Sydsjælland, hvor der har været 142 styks af den slags indbringende sommerhushandler - efterfulgt af Sydjylland med 95 handler.

Prisstigninger i landsdelen nord for hovedstaden kan ifølge Jeppe Juul Borre, der er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, stå bag det store forspring.

- Ganske enkelt er sommerhuspriserne væsentligt højere i Nordsjælland, end de er på Vest- og Sydsjælland. Så med de seneste års prisstigninger betyder det, at der er flere, som kravler over milliongrænsen i de dyreste områder, siger han til Boliga.dk.

Udvikling af ferieparker og sommerhuse - nye regler, investeringer og byggeri. Konferencen afholdes den 21. september 2021.

Flere millionfortjenester på vej?
Priserne på det danske sommerhusmarkedet er da også eksploderet: Bare i løbet af det seneste år - fra juni 2020 til juni i år - er de gennemsnitlige kvm-priser for sommerhuse til salg steget over 25 procent på landsplan, det viser tal fra Boliga.dk.

Nogle steder er priserne steget endnu mere, som for eksempel i Holbæk Kommune, hvor de udbudte sommerhuse har fået det største spark op i priserne med en næsten 50 procent stigning på bare 1 år.

Fremgangen har spredt sig til langt de fleste afkroge af landet, derfor kan det også være, at man kommer til at se flere boligmillionærer væk fra de allerdyreste områder i de kommende år. Det fortæller Jeppe Juul Borre.

- Med et sommerhusmarked i generel fremgang i de fleste steder i landet, så skaber det selvsagt også større papirgevinster i hele landet, som potentielt realiseres den dag, sommerhuset sælges. Men det betinger så også, at priserne ikke vender snuden ned i mellemtiden. Det forventer jeg ikke, at de gør, men det er ingen garanti. Det er derfor også hamrende vigtigt, at et sommerhus skal købes efter behov og anvendelse - ikke som jagten efter en milliongevinst, siger han til Boliga.dk.

Færrest er blevet boligmillionærer på at købe og sælge en feriebolig på Fyn de seneste 5 år, hvor kun 25 handler har indbragt en milliongevinst.

Se sommerhuse til salg i dit område her.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Stormflodssikring af by- og landområder

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i Jylland