Heimstaden Abs datterselskab, Heimstaden Bostad, har sat nye bæredygtighedsmål og investerer 3,7 milliarder kr. med henblik på at reducere selskabets CO2-emission med mindst 46 procent frem mod 2030.

I januar 2021 var Heimstaden Bostad et af de første europæiske ejendomsselskaber til at forpligte sig til Science Based Targets-initiativet (SBTi). Efter en grundig intern proces og gennemgang af de operationelle og økonomiske konsekvenser af at hæve ambitionsniveauet, kan selskabet ny løfte sløret for en række nye klimamål.

Selskabet vil reducere sin af drivhusgasser med mindst 46 procent i 2030 og sit energiforbrug med 2 procent i gennemsnit årligt frem til 2025. Desuden vil selskabet stille krav om at leverandører, der dækker 70 procent af Heimstadens Scope 3-emissioner skal sætte videnskabeligt dokumenterede mål for reduktion inden 2025.

RADON - sikring, kontrol, lovkrav og udbedring. Kurset afholdes den 3. februar 2022.

De nye mål vil supplere selskabets eksisterende bæredygtighedsmål.

Den samlede investering for at nå det nye 2030-mål for reduktion af CO2-emissioner anslås til 3,7 milliarder kr. baseret på den nuværende ejendomsportefølje, og vil stige, i takt med at porteføljen vokser. Målet omfatter en fokuseret indsats i hele værdi-kæden, såsom brændstofskift, energieffektivisering på ejendommene, installation af solcelleanlæg og indkøb af oprindelsescertificeret, vedvarende elektricitet.

- JDet hårde arbejde starter nu, og vi skal nå målene ved at engagere hele organisationen, vores samarbejdspartnere og beboere, udtaler Katarina Skalare, Chief Sustainability Officer hos Heimstaden.

I EU står bygninger for cirka 40 procent af energiforbruget og 36 procent af CO2-udslippene.

Lagerbeskatning af fast ejendom. Kurset afholdes den 30. september 2021.

- Hos Heimstaden tager vi vores ansvar som et af de største ejendomsselskaber i Europa seriøst og ønsker at gå foran ved at sætte nye ambitiøse og videnskabeligt baserede bæredygtighedsmål, som også vil have en positiv langsigtet indvirkning på vores økonomiske og operationelle resultater, udtaler Patrik Hall, administrerende direktør i Heimstaden.

Heimstadens danske portefølje, der omfatter omfatter 16.360 boliger, er opgjort til en værdi på knap 42 milliarder kr. i 2. kvartal 2021.


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ny udbudslov KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter