Den grønne omstilling er for alvor kommet på danskernes prioriteringsliste og tal fra Dansk Byggeri viser at næsten 3 ud af 5 boligejere allerede har taget springet og udført energirenovering af deres bolig. De samme tal viser desuden, at der er store forskelle på prisdifferencen mellem boliger med forskellige energimærker

Dette indikerer også at der er forskel på hvor meget det økonomisk set kan betale sig at investere i en energiforbedring, afhængig af hvilket energimærke man har.

Brikk, en ny landsdækkende ejendomsmægler, har derfor kigget på hvor meget det kan betale sig at investere i energirenovering for hvert energimærke, hvis man kigger på hvor meget ens bolig kan stige i værdi.

Der er størst forskel fra Energimærke B til A og mindst fra energimærke E til D.

Den største difference i absolut prisforskel findes mellem energimærkerne A og B. Her er forskellen på 335.662 kr. i gn.snit i boligpris hvis man har energimærke A i forhold til energimærke B, hvilket svarer til 16 procent.

Den næststørste forskel i absolutte tal, men den største forskel i procent finder man mellem det dårligste energimærke, energimærke G og energimærke F.  Her er forskellen på hele 22 procent som svarer til 284.816 kr. i gennemsnit.

Den mindste forskel finder man mellem energimærke E og energimærke D. Her er forskellen blot på 48.720 kr. i gennemsnitlig forhøjet boligværdi, som svarer til 3 procent.

Hvornår og hvor meget kan det betale sig at investere.

Selvom det er langtfra sikkert at lige præcis den renovering som bliver lavet og lige præcis den konkrete bolig bliver 16 procent eller 22 procent mere værd ved energirenoveringer som leder til et bedre energimærke, er de 16 procent og 22 procent ved opgradering til A eller F en god guide til hvor meget der maksimum burde investeres i en energiforbedring, hvis man ønsker et positivt økonomisk afkast på renoveringen.

Derfor, ønsker man at energirenovere og hæve værdien på sin bolig, er det bestemt værd at overveje hvis man kommer op på energimærke A eller F.

På den anden side hvis man har en bolig med energimærke E og man med en energirenovering kommer op på energimærke D, kan renoveringen koste mere end beløbet boligen er steget i værdi.

”Energirenoveringer er blevet rigtigt populære. Enhver energirenovering er positiv fordi den er god for miljøet. Men renoverer man også for at få et økonomisk afkast i form af forhøjet boligværdi, er der mange der lige nu renoverer uden at have en ide om hvad dette afkast ville være. Hver bolig er selvfølgelig forskellig, men hvis jeg havde en energimærke B eller G-bolig ville jeg bestemt overveje om jeg ikke skulle energirenovere før et salg, hvorimod jeg nok ville undgå at energirenovere for at hæve den endelige salgspris hvis jeg havde en energimærke E bolig”, kommenterer grundlægger og Administrerende Direktør af Brikk, Sebastian Beres.

 

 

 


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligudvikling i Jylland

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Stormflodssikring af by- og landområder

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter