Hoteldriverne går ned, mens hotelejerne overlever: Først røg de 3 First-hoteller i Aalborg, Odense og København, og nu må Guldsmeden Hotels-gruppen meddele, at et af kædens franchise-hoteller, Bertrams Guldsmeden på Vesterbrogade 107 i København, har måttet acceptere at blive erklæret konkurs.

- Vi har naturligvis gjort alt for at hjælpe vores franchise-indehaver med at finde en redningsplan, men 6-dages-reglen og de lukkede grænser gjorde det ulykkeligvis umuligt. Vi må derfor sige farvel til hotellet, som blev solgt fra i 2009 og blev drevet videre af ejeren i tæt samarbejde med Guldsmeden Hotels-gruppen, under hensyntagen til vores franchise-koncept, skriver Guldsmeden Hotels i en pressemeddelelse.

De øvrige 5 Guldsmeden-hoteller i København er fortsat på egne hænder, og Bertrams Guldsmedens konkurs får ingen indflydelse på driften af disse.

- De berørte gæster vil blive tilbudt at flytte deres overnatninger til et af de 4 åbne Guldsmeden-hoteller i København, skriver hotelkæden.

Guldsmeden Hotels-gruppen omfatter således nu 5 hoteller i København, 1 i Aarhus, 1 i Oslo, 1 i Berlin, samt to i Reykjavik. Øvrige franchise-hoteller er hotellerne i hhv. Aarhus og Reykjavik.

- Guldsmeden Hotels-gruppen er indtil videre ikke i vanskeligheder – dog kan det ikke pointeres nok, at den vilkårlige og uforklarlige 6-dages-regel er en hidtil uset udfordring for vores branche”, skriver kæden.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den nye Planlov KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligudvikling i København frem til 2030

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Plejeboliger for 25 milliarder kr.