For første gang i 14 år er en ny udstykning på vej i oplandsby, hvor der nu gives mulighed for at udvikle landbrugsareal med omkring 45 boliger.

Byrådet i Aalborg vedtog den 2. marts 2020 en ny lokalplan (PDF) for et privatejet landbrugsareal på 55.000 kvm ved Rødageren og Vandværksvej i Storvorde. Lokalplanen giver mulighed for, at der kan bygges cirka 10 rækkehuse og 34 parcelhuse. Ifølge kommunen er Storvorde en by i vækst, og der er efterspørgsel på grunde til boliger i byen.

- Den sidste udstykning, der blev lavet i Storvorde, ligger helt tilbage til før kommunesammenlægningen. Allerede dengang sagde man, at det næste vi gør er at udvikle dette stykke. Så kom kommunesammenlægningen, og så gik det faktisk i stå, sagde , sagde byrådsmedlem Lars Peter Frisk (V) på byrådsmødet med henvisning til, at der ikke er kommet nye udstykninger i Storvorde siden 2006.

Randers: De store projekter 2020-2030. Konferencen afholdes d. 2. april 2020.

Parcelhusgrunde skal udstykkes på grunde med et areal på minimum 700 kvm og maksimalt 1.400 kvm. Hvis rækkehusgrunde udstykkes selvstændigt skal grundstørrelse være minimum 260 kvm og maksimalt 700 kvm.

Storvorde ligger sydøst for Aalborg. Storvorde er udpeget som en af 11 oplandsbyer i Aalborg Kommune med særligt vækstpotentiale, og der er på den baggrund udarbejdet en byudviklingsplan for byen. Byen vurderes at have et særligt potentiale for vækst grundet store udviklingsprojekter i Aalborg Øst. Byen har cirka 2.800 indbyggere, og fungerer som en bosætningssatelit i forhold til Aalborg.


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ny udbudslov KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND