Aarhus får et hotel med 500 værelser, og lokalplanen for knap 4.500 kvm boliger i Kolt blev ligeledes vedtagt på byrådsmødet den 9. oktober 2019.

Byrådet i Aarhus havde 2 lokalplaner til endelig vedtagelse på mødet i går aftes. Et 9.370 kvm stort område på Pier 4 ved Bernhardt Jensens Boulevard og Irma Pedersens Gade ved Bassin 7 skal lægge adresse til et kongresshotel, der ifølge Jyllands-Posten kommer til at koste 1,5 milliarder kr.

Området har tidligere været anvendt til containerterminal for Aarhus Havn, men skal i fremtiden danne ramme om et hotel med plads til 2.000 konferencegæster, 500 værelser og en bar i 76 meters højde.

- Det er et projekt, der bidrager til byen på rigtigt mange måder. Aarhus er nemlig blevet internationalt kendt som en attraktiv by at afholde konferencer i, og der er rekordmange konferencer, der finder sted her i Aarhus. Det giver en enorm værdi for vores by. Både konferencer og kongresser udgør en større og større del af dansk turisme, og når vi i Aarhus er vært for de helt store konferencer, så genererer det et væsentligt skattemæssigt provenue, sagde medlem af Teknisk Udvalg for Socialdemokratiet, Louise Lindskrog.

NB! Aarhus: De store projekter. Konferencen afholdes d. 27. november 2019.

Anpartsselskabet Bassin 7 ved Rune Kilden sammen med blandt andre Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen og arkitekten Bjarke Ingels, blev i maj 2017 præsenteret som vindere af retten til hotel- og kongresbyggeriet på Aarhus Ø, som blandt andre norske Petter Stordalen også havde budt ind på.

Bebyggelsen må i henhold til lokalplanen (PDF) samlet omfatte 33.500 kvm. Derudover må der inden for størstedelen af lokalplanområdet etableres kælder til bl.a. parkering, depoter, teknik og lign. I kælderen kan der desuden etableres jazzklub, natklub eller lignende. Lokalplanen giver mulighed for 2 butikker på hver 400 kvm.

En af hovedtankerne bag det aktuelle projekt er, at størstedelen af tagfladen skal fungere som et samlet offentligt tilgængeligt byrum og gangareal, der leder folk fra terræn op til toppen af bebyggelsen, hvor der etableres et udsigtspunkt. 

Nye boliger langs Fuglekærvej i Kolt

Den anden lokalplan (PDF), der var på dagsordenen på gårsdagens byrådsmøde omhandlede et 11.200 kvm stort areal langs Fuglekærvej ved den nordlige udkant af Kolt.

Her skal der efter planen bygges 38 boliger i 2 etager fordelt på samlet 4.480 kvm. Den private bygherre Jonas Eichler står bag projektet, der omfatter rækkehuse, som placeres i 3 klynger omkring en ”gårdsplads”.


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Den nye Planlov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ny udbudslov KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Fremtidens betonbyggeri

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS