Byrådet i Aalborg har godkendt økonomien i et projekt med 73 demensvenlige, almene ældreboliger.

Byrådet i Aalborg har godkendt økonomien i et revideret projekt for Plejehjemmet Markusgården, der opføres på hjørnet af Bonnesensgade og Fyensgade, som erstatning for det nuværende Lollandshus på Lollandsgade.

- Det får en fantastisk beliggenhed ved Østre Anlæg og tæt på Fyensgadecentret, hvor der ugentligt kommer 4.000 besøgende borgere over 65 år, sagde rådmand for Jørgen Hein (R) på et byrådsmøde den 25. november 2019 og oplyste, at byggeriet sættes i gang den 22. januar 2020 med forventet indflytning i september 2021.

Det oprindelige forslag er ifølge forvaltningen i Aalborg Kommune blevet bearbejdet og revideret, så det på en bedre og mere tilfredsstillende måde opfylder de krav, som de fremtidige beboere har. Derfor er det også blevet knap 2 millioner kr. dyrere.

Aalborg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 21. januar 2020.

Projektet omfatter 51 boliger på 69 kvm med en månedlig husleje på lidt under 7.200 kr. eksklusive forbrug samt 22 boliger på 79 kvm med en månedlig husleje på knap 8.300 kr. eksklusive forbrug.

Det er VivaBolig, der sammen med Aalborg Kommune står bag projektet, der opføres af Dansk Boligbyg i totalentreprise for 86 millioner kr. med RUM som arkitekt og EKJ Lindgaard som ingeniør.

Opførelsen af Markusgården tager udgangspunkt i et 6.200 kvm stort projektforslag udarbejdet af Friis & Moltke med By+Land som landskabsarkitekt og Harde Larsen som ingenør. VivaBolig er bygherre på boligerne, mens Aalborg Kommune er bygherre på servicedelen.

Projektet er oprindeligt med på kommunens budget for 2018 med et afsat beløb på 10 millioner kr. til kommunalt grundkapitaltilskud. Resten af grundkapitalen finansieres gennem salg af Lollandshus, som VivaBolig ifølge Nordjyske omdanner til 70 ungdomsboliger.


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Ny udbudslov KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i København frem til 2030

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND