Ejerne af den 4-længede Hasserisgård på Bygaden 28 i Aalborg-bydelen Gl. Hasseris har fået godkendt en lokalplan, der gøre det muligt at omdanne den godt 110 år gamle ejendom til 20 boliger.

Hasserisgård ejes af selskabet Gårdhave Husene ved Claus Linde Nielsen Keld Kristensen. Der kan etableres boliger i gårdens staldbygninger. Heraf nedrives og genopbygges 2 af længerne. Derudover kan der opføres boliger, som et sammenhængende gårdmiljø, på ejendommens haveareal. Der planlægges i alt for omkring 20 boliger. En lokalplan, der skal bane vejen for projektet, er nu godkendt.

- Det, man kommer med, er en nyfortolkning af det landsbymiljø, der er i Gl. Hasseris, sagde rådmand for By- og Landskabsforvaltningen, Hans Henrik Henriksen, da sagen blev behandlet i bryådet den 18. juni 2018.

NB! Jylland: Moms og skat for byg og ejendom - nye regler og afgørelser. Kurset afholdes d. 29. august 2018.

- Jeg synes egentligt, at man løser opgaven med at indpasse det hele ind i det lokale miljø på meget fornem vis, tilføjede han.

Bygningerne på Hasserisgår er registreret som bevaringsværdige med en middel bevaringsværdi. Stuehuset har bevaringsværdien 4 og længerne har bevaringsværdien 5. Stuehuset er fra 1906 og opført i gult murværk i historicistisk stil. Længerne er hvidkalket og er opført i 1911 og 1925.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Stormflodssikring af by- og landområder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligudvikling i Jylland

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Logistik og industri - fart på nye muligheder