En boligforening, en fond og en bank har fået grønt lys til at opføre 55 boliger samt udvidede kontorfaciliteter til Arbejdernes Landsbank på en 2.600 kvm stor grund ved Sankelmarksgade, Bleggårdsgangen og Vingårdsgade i det centrale Aalborg.

Himmerland Boligforening, Ejendomsmæglernes Fond og Arbejdernes Landsbank står bag projektet, som udover udvidede kontorfaciliteter til banken omfatter 55 boliger på mellem 70 og 250 kvm. Heraf bliver de 43 senior- og familieboliger, mens der etableres 12 ejerlejligheder.

NB! Boligbyggeri for 24 milliarder i Aalborg. Konferencen afholdes d. 6. december 2016.

Boligerne opføres i 2 bygninger på henholdsvis 4 og 5-7 etager samt i en mellembygning på 4 etager. Her indrettes der i stueetagen også kontorer, der sammenbygges med Arbejdernes Landsbank, som har adresse på Vingårdsgade.

- Der har været indsigelser, der har gået lidt på byggehøjderne dernede. Det har vi prøvet at tage hensyn til i og med, at man har specificeret, hvad gesimshøjderne skal være i forhold til det eksisterende byggeri, der er i Sankelmarksgade, sagde rådmand i By- og Landskabsforvaltningen, Hans Henrik Henriksen fra Socialdemokraterne, da byrådet endeligt godkendte lokalplanen for nybyggeriet.

NB! Aalborg investerer 51 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 8. marts 2017.

- Man går selvfølgelig nogle andre veje og nyfortolker på området, men vi synes, at byggeriet passer ind i området, sagde han videre.

Hovedparten af området anvendes i dag til parkering med indkørsel fra Bleggårdsgangen. Parkeringspladsen, der primært er forbeholdt kunder til banken i Vingårdsgade, rummer i alt 71 parkeringspladser. Som en del af det nye projekt etableres der 48 parkeringspladser i kælderniveau.

Den eksisterende bebyggelse på grunden omfatter et baghus samt 2 boligejendomme i 2,5 og 3,5 etager ud til Sankelmarksgade. De 2 boligejendomme, som også rummer lidt erhverv i kælderniveau, skal rives ned for at gøre plads til det nye byggeri, som altså bliver væsentligt højere og giver en samlet bebyggelsesprocent på 290.

NB! Aalborg: Planloven - regler og løsninger. Seminaret afholdes d. 1. december 2016.

- Der er tale om byfortætning helt i tråd med den hovedstruktur, som vi har vedtaget. Så vi synes, at det falder meget godt i tråd med de mål, som vi har haft i forhold til midtbyen, sagde næstformand i By- og Landskabsudvalget, Mariann Nørgaard fra Venstre.

Byggeriet tegnes af Henning Larsen Architects. Bygningskomplekset udføres med fladt tag samt med visuelt opdelte facader, som det kendes fra eksempelvis Sluseholmen i København. Adgang
til de enkelte boliger sker via fælles svalegange, der opføres mod bebyggelsens gårdside.

Parterne bag nybyggeriet havde oprindeligt lavet en aftale med Coop, som skulle etablere en dagligvarebutik i bebyggelsen, men det var der ikke politisk opbakning til. Politikerne vil nemlig hellere have en dagligvarebutik på Budolfi Plads, som snart står over for at skulle udvikles. Her har der ud mod Vingårdsgade tidligere ligget en SuperBrugsen, som fik opsagt sit lejemål af Aalborg Kommune i slutningen af 2012 som følge af den forestående udvikling af pladsen.


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligudvikling i København frem til 2030

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.