Byrådet i Aarhus har givet grønt lys til, at byggeriet af 1. etape med 67.000 kvm boliger, butikker, liberale erhverv og daginstitutioner i den nye bydel "Nye", som er delvist ejet af Tækker Group.

Byrådet i Aarhus godkendte onsdag den 22. juni 2016 endeligt en lokalplan for et 185.000 kvm stort område ved Elev.

Området ejes delvist af henholdsvis kommunen og Tækker group og afgrænses mod nord af boligområdet ved Stokbrovej. Størstedelen af området ligger op til boligområdets østlige del, mens en mindre del af området strækker sig langs boligområdets vestlige del. Mod øst afgrænses lokalplanområdet af Høvej og den grønne kile mellem Elev og Lystrup. Mod syd afgrænses området af Elstedvej og en række boliger langs den sydlige side af vejen.

NB! Skanderborg - investeringer og byudvikling for 16 milliarder 2017-2027. Konferencen afholdes d. 2. februar 2017.

Lokalplanen giver mulighed for at etablere 650 boliger fordelt på en række boligområder af forskellig karakter. Boligbebyggelsen kan maksimalt opføres i 2 etager, der hvor bebyggelsen støder op til Elev, og i op til 2 etager, der hvor bebyggelsen ligger ud til den grønne kile mellem Elev og Lystrup.

Centralt i området og mod syd gives der mulighed for at opføre bebyggelse i op til 4 etager. I den sydlige del lægges der en begrænsning på antallet af kvm, så det sikres, at dele af bebyggelsen også opføres i 1-3 etager, for derved at sikre variation i bebyggelsens højde. I den østlige del af lokalplanområdet udlægges et delområde til offentlige formål i form af en 2.300 kvm stor daginstitution.

NB! Alment boligbyggeri i Aarhus 2016-2026. Konferencen afholdes d. 29. september 2016.

- Vi er landet på et rigtigt godt forslag, og vi glæder os ikke mindst til at se, at de initiativer, der handler om grøn boligpolitik, bliver ført ud i livet i denne sag. Vi glæder os til at se, at de skyder op i virkeligheden, så god vind fremover, sagde Socialdemokratiets Ango Winther.

Salget af de første boliger i den nye bydel kan dermed sættes i gang. Det varetages af Home Aarhus Nord, Danbolig Aarhus City, Aarhus Mæglerne og EDC Poul Erik Bech.

NB! Jylland: Udstykning og ejendomsdannelse. Seminaret afholdes d. 15. september 2016.

Efter planen bliver 25 procent af boligerne i Nye lejeboliger. Det er endnu ikke vedtaget, hvor mange af boligerne i 1. etape, der bliver lejeboliger og hvornår i processen, de vil blive frigivet til leje, men det ligger til gengæld fast, at Boligkontoret Aarhus har byggeret til at opføre 65 almene familieboliger i 1. etape  af den nye bydel.

Fuldt udbygget vil Nye have mellem 10.000 og 15.000 indbyggere. Ambitionen er, at der skabes nye varianter af boligtyper, som for eksempel ”den tætte villaby”, hvor villaer og klyngehuse blandes med plads til mange forskellige familietyper, aldersgrupper og indkomstgrupper.

NB! Jylland: Lokalplaner - regler og løsninger for byggeprojekter. Seminaret afholdes d. 21. september 2016.

Tækker Group udvikler den nye by, som i sin helhed vil strække sig over et areal på 2,2 millioner kvm, i samarbejde med Cebra Arkitekter, Niras, Territorium Byplan, Cowi og Tækker Rådgivende Ingeniører. Derudover er Dorte Mandrup Arkitekter, BIG, JDS, AART Architects, Friis & Moltke, Henning Larsen Architects, C.F. Møller, Arkitektfirma Hune & Elkjær og LOOP Architects involveret i udviklingen 1. etape.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.