Nørresundby Boligselskab vil for 73 millioner kr. bygge 29 almene familieboliger og 12 ungdomsboliger ovenpå butikscenter. Desuden bygges 16 privatfinansierede lejligheder.

Kuben Management har på vegne af Nørresundby Boligselskab fremsendt skema B til godkendelse af 29 almene familieboliger på i alt 2.900 kvm og 12 ungdomsboliger på i alt 600 kvm i Aabybrocentret. Kommunalbestyrelsen i Jammerbugt Kommune har tidligere godkendt skema A, og den 29. januar 2020 godkendte kommunalbestyrelsen så skema B for projektet.

- Dette er et klart signal om, at nu går vi for alvor i gang med det store Aabybrocenter-projekt, sagde Jammerbugt Kommunes borgmester Mogens Christen Gade (V), som anslog, at projekterne omkring Aabybro midtby og Aabybrocentret samlet har en volumen på 400 millioner kr.

I de øverste etager på Aabybrocentret etableres 16 privatfinansierede lejligheder på i alt 1.700 kvm. Kuben Management har oplyst at de 16 private lejligheder alle er solgt.

JYLLAND: SENIOR-bofællesskaber - 80.000 potentielle - ideer, udvikling og byggeri. Konferencen afholdes d. 8. september 2020.

Kuben Management har også på vegne af Nørresundby Boligselskab fremsendt skema B til godkendelse af 15 almene familieboliger på Posttorvet i Aabybro, hvilket ligeledes blev godkendt på kommunalbestyrelsesmødet den 29. januar 2020. Projektet er en ligeledes del af det større fornyelsesprojekt, der er igangsat omkring Aabybro midtby og Aabybrocentret.

Projektet er placeret, hvor det tidligere posthus lå, og lokalplanen for projektet blev godkendt i efteråret 2018. Den giver mulighed for, at der kan bygges i op til 4 og 5 etager. Arealet er ejet af Tom Jacobsen A/S, der også har projekter i tilknytning til fornyelse af Aabybrocentret.

I stueplan etableres der cirka 750 kvm erhverv. På 1. sal etableres de 15 almene boliger på i alt 1.304 kvm, hvilket giver et gennemsnit på 87 kvm per lejemål. Boligerne opføres som 3-rums boliger. På de øvrige etager etablerer Tom Jacobsen A/S 15 private lejemål i varieret størrelse med i alt cirka 1.825 kvm.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Logistik og industri - fart på nye muligheder