Byrådet i Aalborg har vedtaget lokalplanen for et 325.000 kvm stort område i udviklingsområdet Stigsborg Havnefront. Planen giver byggeret til 430 boliger.

Byrådet i Aalborg har vedtaget lokalplanen for 1. etape af Stigsborg Havnefront. Lokalplanen omfatter et 325.000 kvm stort område, hvoraf størstedelen tidligere har været gødningsfabrikken Kemiras område.

Lokalplanen fastsætter de overordnede rammer for byomdannelsen fra fabriksområde til cirka 210.000 kvm nybyggeri, herunder et nyt Børne- og Ungeunivers (integreret skole, børnehave og vuggestue). I runde tal er der plads til 2.000 nye boliger, svarende til 3.900 beboere. Hertil kommer erhverv, butikker, plejehjem, park og byrum. Med vedtagelsen af lokalplanen blev en række købskontrakter i området effektueret. Det er byudviklingsselskabet Stigsborg P/S, som står for udvikling og grundsalg i området.

JYLLAND: SENIOR-bofællesskaber - 80.000 potentielle - ideer, udvikling og byggeri. Konferencen afholdes d. 8. september 2020.

- Jeg tror, at udviklingsselskabet bliver rigtigt glade for at få disse store mængder likviditet i kassen. Så med andre ord er det en skelsættende lokalplan, vi over for, sagde borgmester i Aalborg Kommune, Thomas Kastrup-Larsen (S) på byrådsmødet den 10. februar 2020, inden lokalplanen blev vedtaget.

Lokalplanen giver kun byggeret til de første 4 byggefelter, svarende til 430 boliger. Lokalplanen forudsætter, at der vedtages opfølgende lokalplantillæg, før der kan bygges på de øvrige byggefelter.

Lærernes Pension har købt 2 af de byggeretsgivende byggefelter, hvor der skal bygges 280 lejligheder fordelt på 2 boligkarréer i 3-6 etager. Etagearealet for de 2 byggefelter øges med samlet set 350 kvm, og etagehøjden for den vestlige ende af det ene byggefelt øges fra 4-5 etager til 5-6 etager.

De øvrige 2 byggefelter er solgt til PFA og A. Enggaard, der begge også er en del af Stigsborg P/S. PFA og A. Enggaard skal bygge boligkarréer i 4-6 etager med til 150 ejerlejligheder. Etagearealet for de 2 byggefelter øges med samlet set 1.600 kvm, og etagehøjde øges på udvalgte steder. Ændringerne skyldes, at grundarealet af det ene byggefelt blev udvidet i forbindelse med lokalplanforslaget, og at parkeringen på byggefelterne rykkede over jorden. Bilparkeringen for det aktuelle projekt er opgjort til samlet set 2.870 kvm, hvilket der ikke har været taget tilstrækkeligt højde for dette i lokalplanforslaget.

Jylland: Planloven og lokalplaner - de nye ændringer. Kurset afholdes d. 28. oktober 2020.

Derudover er et byggefelt på Stigsborg solgt til Nørresundby Boligselskab, der opfører 69 almene senior- og familieboliger i en blanding af etageboliger i 3-4 etager og byrækkehuse. Der er særskilt vedtaget en lokalplan for det projekt.

For nylig blev et byggefelt solgt til Erik Sørensen Byg, der vil opføre et boligprojekt på 9.000 kvm fordelt på 120 udlejningslejligheder. Endeligt er et byggefelt reserveret til udvikling af bofællesskabet Sundholmerne i samarbejde med Ecovillage.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Ny udbudslov KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den nye Planlov KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligudvikling i København frem til 2030