Der er ikke kommet en eneste indsigelse mod 18.500 kvm stort projekt i 3-5 etager i Odense, hvor 2 autoværksteder må lade livet for op mod 200 nye boliger.

Tilbage i 2008 fik Odense Kommune udarbejdet en udviklingsplan for Østerbro, og i 2016 sluttede en 5-årig områdefornyelse for bykvarteret.

- Siden dengang er udviklingen fortsat på Østerbro. Der er kommet flere spændende boligområder til, hvor der før var industri, og nu står området foran endnu et løft på boligområdet, sagde rådmand for By- og Kulturforvaltningen, Jane jegind (V), da byrådet i Odense den 13. november 2019 vedtog lokalplanen for et projekt, som NCC ifølge Fyens.dk står bag i samarbejde med Creo Arkitekter og Cowi.

De 200 nye boliger skal opføres på et 11.000 kvm stort areal, der omfatter Østerbro 1 samt Grønlandsgade 16 og 18. Her må der opføres 18.500 kvm bebyggelse i 3-5 etager. Det er ifølge Odense Kommune et område, der i dag er præget af små virksomheder. Indenfor selve lokalplanområdet ligger 2 autoværksteder, som må lade livet for de nye boliger.

NB! Odense: De store projekter. Konferencen afholdes d. 10. december 2019.

Lokalplanforslaget for projektet har netop været i 8 ugers offentlig høring.

- Vi har faktisk ikke modtaget nogle høringssvar i perioden. Det tager vi som et tegn på, at Østerbro "er og bliver et fedt sted at bo", sagde Jane Jegind med henvisning til udviklingsplanen "Østerbro - et fedt sted at bo".

Tværs igennem lokalplanområdet går jernbanestien - et nedlagt jernbanespor, der er omdannet til en offentlig stiforbindelse. Stien er for fodgængere og cyklister og indeholder små byrum og træer. Boligbyggeriet opføres som en karréstruktur omkring et fælles grønt opholdsareal, hvor den offentlige jernbanesti bevares.

Østerbro 1 blev ifølge Tingbogen i 2016 købt af Ejendomsselskabet Østerbro 1 ved Morten Kaas Vinther og Mads Halgaard Madsen for 18 millioner kr., mens Grønlandsgade 16 og 18 ifølge Tingbogen ejes af henholdsvis Auto Blik ved René Larsen og HH Ejendomsselskab ved Henrik Hansen.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030