Google har købt en 732.000 kvm stor grund i Fredericia. Dermed kan endnu et stort datacenter være på vej til landet.

Google har ifølge Information investeret 65 millioner kr. i grunde i Fredericia.

- Vi har købt en 73,2 hektar stor grund i Fredericia. På nuværende tidspunkt har vi ikke planer om at bruge grunden, men vi vil sikre os muligheden for at ekspandere vores datacentre i Europa, hvis vores arbejde kræver det. Vi forventer dog ikke at tage nogen beslutninger i den nærmeste fremtid, skriver it-giganten i en kommentar til avisen.

Grunden ligger i industriområdet Prinsessens Kvarter uden for Fredericia. Her her virksomheden Dapsi International opkøbt grunde. Virksomhedens ultimative moderselskab er Googles holdingselskab Alphabet.Inc.

Både Facebook og Apple har datacentre på vej i Danmark. Facebook ventes at have et datacenter klar i Odense i 2020, og i Viborg har Apple et 166.000 kvm stort datacenter på vej. Her skal den første datahal ud af 3 skal stå færdig i 2018.

I Viborg har det kommende datacenter allerede påvirket byens ejendomsmarked, ligesom nye virksomheder har annonceret deres ankomst til byen. Udsigten til et eventuelt kommende datacenter i Fredericia bliver da også modtaget med begejstring af energikoncernen EWII.

- Vi glæder os over det gode budskab. Det er en overordentlig glædelig nyhed, som vi hilser meget velkommen. Hvis der kommer en endelig beslutning om at bygge et datacenter, vil det have stor positiv betydning for udviklingen og værdiskabelsen i Trekantområdet, og det vil endvidere få en væsentlig betydning for den grønne omstilling i Danmark, siger Knud Steen Larsen, administrerende direktør i EWII Koncernen.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Fremtidens betonbyggeri

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND