Efter at have vundet ved Københavns Byret og efterfølgende tabt ved Østre Landsret vil Goldschmidt-koncernen nu have en sag for Højesteret. Koncernen mener, at en lejer - arkitekt Mads Buhl - har nægtet bestemte håndværkere adgang til sin lejlighed i forbindelse med en renovering.

En sag om en 362 kvm stor lejlighed i Trekronergaarden på Grønningen 15 over for Kastellet i København kan nu ende i Højesteret. Det skriver Berlingske.

Arkitekt Mads Buhl har i de seneste 23 år boet til leje i lejligheden i ejendommen, som Goldschmidt-koncernen overtog i 2014. Herefter opstod en strid mellem udlejer og lejer i forbindelse med en større renovering. Parterne i sagen er enige om, at stridens kerne er en tiltrængt udskiftning af nedslidte vandrør i ejendommen, men Goldschmidt-koncernen ­mener, at Mads Buhl uberettiget har nægtet håndværkere adgang til sin lejlighed ved blandt andet at kræve 200.000 kr. i kompensation.

NB! Lejeloven - nyheder. Kurset afholdes d. 11. september 2018.

Goldschmidt-koncernen vandt sagen i Københavns Byret, men tabte den efterfølgende i Østre Landsret, da en håndværker, der arbejdede på ejendommen, fortalte i retten, at han havde fået til opgave af ejendomskoncernen at "tørste" Mads Buhl ud, ved at lukke for Mads Buhls vandforsyning i 7 uger.

- Vi har søgt om at få det principielle spørgsmål i Højesteret: Kan en lejer nægte bestemte håndværkere fra udlejer adgang til sin lejlighed? Det mener vi ikke, og hvis landsrettens afgørelse står fast, er det en dom med vidtrækkende konsekvenser, siger Mikael Goldschmidt til Berlingske.

Goldschmidt købte Trekronergaarden for 245 millioner kr. i februar 2014. Ejendommen fra 1906 har et samlet areal på 11.919 kvm fordelt på 7.113 kvm erhverv og 4.806 kvm bolig. Herudover er der etableret 2 taglejligheder på henholdsvis 268 kvm og 311 kvm med egen tagterrasse.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Ungdomsboliger på et modent marked

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Den nye Planlov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND