I Herning er man i fuld gang med opførelsen af det nye og eksklusive Herning Sky, der med sine 53 meter og 15 etager bliver Region Midtjyllands højeste boligbyggeri. Alle Hernings Skys boliger får altan, og i den forbindelse er Glaseksperten valgt som glasværnsleverandør.

Hernings Sky består af 2 ellipseformede tårne, som er en anelse forskudt af hinanden, og omfatter 72 lejligheder på mellem 114 og 205 kvm. Alle lejlighederne får altan, og i den forbindelse har Glaseksperten leveret 1.990 værnglas med print, der indgår som en integreret del af facaden. Det oplyser Glaseksperten i en pressemeddelelse.

- Facadernes samlede udtryk er et markant element ved bygningens ellipseformede, let forskudte tårne. Sammenspillet mellem de lyse vandrette altanlinjer og de lodrette kobberfarvede bygningskroppe skaber spil og liv og giver hele bygningen personlighed, fortæller administrerende direktør & arkitekt m.a.a. hos Arkitec, Aksel Fyhn.

- Lejlighedernes altaner skaber desuden det perfekte uderum, og her sikrer de høje glasværn frit udsyn ud over landskabet i syd og midtbyen mod nord. Glasset lukker samtidig en masse lys ind i boligen og danner også læ for vinden, når man sidder ude, uddyber han.

Randers: De store projekter 2020-2030. Konferencen afholdes d. 2. april 2020.

Den yderste facadeskærm består af en eksklusiv gylden Tombak-beklædning, og derudover består facaden af glatte lyse overflader, herunder værnglas med hvidt print nederst og gennemsigtigt glas øverst, som gør lejlighederne og altanerne lyse.

- Det var væsentligt, at vi kunne levere et værnglas, som var gennemsigtigt øverst og havde hvidt print nederst, så den mørke bagside af facadebeklædningen kunne blive lysnet set inde fra lejligheden eller altanen. I nogle af siderne skulle printet desuden være udformet i en bue, som flugtede med facadeskærmens kurvede linjer, hvilket kræver mere end print i lige linjer, forklarer Christina Volhøj, som er Projekt Manager hos Glaseksperten.

Herning Sky-projektet blev igangsat i starten af 2018. Begge tårne forventes at være klar til indflytning i februar 2020.

Projektet er udviklet af Bo Godt Midtjylland. I 2018 blev 30 af de i alt 72 lejligheder i projektet solgt til PFA i en handel som også omfattede 83 eksisterende lejligheder.

 


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i Jylland

Ny udbudslov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning