NS Give Elementer i Nørre Snede har netop introduceret et nyt betonelement til industribyggeri. Herlev Genbrugsstation er blandt de første, der vælger de nye elementer med reduceret cementindhold.

Hos NS Give Elementer ser man en bred anvendelse af det nye støttevægs-element. Det er seneste brugt til Herlev Genbrugsstation, hvor NS Give Elementer, med mindre projekttilpasninger, har leveret og monteret L-støttevægge i flere standardhøjder. På Herlev Genbrugsstation skulle L- støttevæggene monteres i en inder- og ydercirkel men med en lille simpel ændring i forhold til standarden.

Til de nye L-Støttevægge har man hos Give Elementer brugt en ny teknologi – en styrkeaccelerator fra Master Builders Solutions – Master X-Seed STE 54, der reducerer cementindholdet. Med den nye styrkeaccelerator reduceres cementindholdet i den enkelte blanding betydeligt - samtidig med at 28d styrke er mulig.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. Kurset afholdes den 29. november 2022.

- Ideen til designet opstod i kølvandet af, at vores leverancer til industrien voksede. Til industribyggeri er der brug for et simpelt og enkelt produkt med en flot finish. Det får man med det nye L- element, der er lettere at bygge sammen og som derfor kan bruges til mange forskellige formål. Det kan tilpasses til hvert enkelt projekt og med Revit og acad filer til BIM, er elementet nemt at håndtere i designprocessen, udtaler Finn Eskildsen, anden generation i Give Elementer og direktør i NS Give Elementer i Nørre Snede.

Give Elementfabrik har været involveret i udviklingen af acceleratoren siden september 2020 og de nye L-Støttevægge er de første elementer i landet med den nye teknologi. Brugen af teknologien reducerer elementets samlede materialeforbrug - en klar fordel på det danske marked, hvor max CO2 krav til nybyggeri over 1.000 kvm, indføres fra 2023.


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS