Gefion Group har købt en grund på Engvej ved Femøren på Amager Strand af PFA Ejendomme for 130 millioner kr. Her skal der opføres et nyt hotel og ungdomsboliger fordelt på i alt 23.500 kvm.

Efter udviklingen af området ved Øresundsvej og Kastrup Havn er turen nu kommet til det sidste u-udviklede område i Hedegårdsvej-området ved Femøren og Amager Strand. Her indleder Gefion Group et stort hotel- og ungdomsboligprojekt på i alt 23.000 kvm med en projektværdi på 830 millioner kroner.

Gefion Group har netop betalt og overtaget ejendommen fra PFA, som erhvervede ejendommen som en del af den såkaldte SAS-portefølje.

Arkitektfirmaet AI har tegnet et forslag til sammenbygning af ejendommen, som vil gøre ejendommen til et ikonisk vartegn, der er synligt på vej med metroen til og fra lufthavnen.  Planen er, at 4 eksisterende bygninger skal ombygges og udvides med en ekstra etage. De forbindes med en tværgående forbindelsesbygning, der giver byggeriet karakter. Udsigten til Øresund vil tilmed være enestående. De bliver 300 hotelværelser og 300 ungdomsboliger på de 23.000 kvm. Den samlede finansiering til projektet udgør 650 millioner kr., som Gefion Group har rejst i samarbejde med en af Nordens største investeringsbanker og en række private og institutionelle investorer.

- Markedet for hoteller og ungdomsboliger i København er attraktivt og i fremgang. Antallet af hotelovernatninger stiger år for år. Der er kun 3 hoteller tæt på Københavns Lufthavn med tilsammen 900 værelser, så med væksten bliver der brug for dette nye hotel. Vi er i kontakt med en hotelkæde, som vil drive hotellet, siger Thomas W. Færch, administrerende direktør i Gefion Group.

- Også markedet for ungdomsboliger er godt, hvor der lige nu mangler 15.000 ungdomsboliger i København. Det sikrer stabile lejeindtægter på et godt niveau og vil sikre investorerne et godt og stabilt afkast, siger Thomas W. Færch.

Han påpeger, at Gefion Group derfor har kunnet rejse finansieringen af de 650 millioner kroner på gode vilkår.

- Der mange professionelle danske og udenlandske investorer, der gerne vil være med til et projekt med god lokalisering og en solid plan. I tillæg kan vi fremvise en god track record, som garanti for at nå i mål få investeringen, siger  Thomas W. Færch.

NB! Due Diligence - risikovurdering ved køb og salg af ejendom. Kurset afholdes d. 10. oktober 2017.

-Det er et af vores specialer som projektudvikler. Vi investerer egne penge sammen med private investorer, fonde og institutionelle investorer. Projekterne sælges videre, og investorerne får deres del, når vi har færdigudviklet dem, uddyber han.

Det er Gefion Groups første hotelprojekt. Siden starten i 2013 har Gefion Group igangsat udviklingen af 25 projekter, hvoraf 18 projekter (har lagt et til begge tal) er i gang, og 7 projekter er afsluttet og solgt dels til private boligkøbere dels som grydeklare udviklingsprojekter til investorer.

Selskabet er blot 4 år gammelt og er startet af administrerende direktør Thomas W. Færch og udviklingsdirektør Henrik Nissen.

- Vi indleder nu arbejdet med lokalplanen for projektet, og byggeriet vil være færdigt ultimo 2019, siger Henrik Nissen, udviklingsdirektør i Gefion Group.

- Halvdelen af de 23.000 etagemeter udvikles til et nyt hotel, og den anden halvdel bliver ungdomsboliger. Der er desuden aftale med 2 kendte kæder om en dagligvarebutik og et fitness center i bygningen, afslører han.

-Det er en meget attraktiv lokalisering både for hotelgæster med få minutter til lufthavnen og unge, der skal til uddannelse og sjov i byen. Der er to minutter til Metrostationen Femøren, og Amager Strandpark med Øresund og grønne områder er nabo til byggeriet, slår Henrik Nissen fast.

Gefion Group er markedsleder inden for konvertering af tidligere erhvervsejendomme til boliger og udvikler desuden en række nybyggerier. Selskabet omsatte i 2016 for 211 millioner kr. med et overskud før skat på 67,3 millioner kr. Egenkapitalen udgør 74,8 millioner kr.

Gefion Group arbejder i øjeblikket med udviklingen af 188.000 kvm med 3.600 bolig (har lagt 23.000 kvm og 600 enheder til) og erhvervsenheder i København og i omegnskommunerne. Projektværdien er i alt på 5 milliarder kr. De fleste med en tidshorisont på 18-36 måneder.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Fremtidens betonbyggeri

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Den nye Planlov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND