Over 57 procent af danske rådgivende ingeniørvirksomheders samlede omsætning i 2015 på 25 milliarder kr. kommer fra eksport eller omsætning i udenlandske datterselskaber. Den betyder, at den rådgivende ingeniørbranche er den branche inden for byggeri og anlæg, der har den største stigning i eksporten gennem de sidste 7 år.

Rådgivende ingeniørvirksomheder har den største stigning i eksporten i byggebranchen. Det viser tal fra FRI’s brancheundersøgelse og tilsvarende tal fra Dansk Byggeri og Danske Byggeproducenter.

- Rådgivende ingeniørvirksomheders eksport buldrer derudaf. Eksportomsætningen fra danskbaserede virksomheder udgør 2,2 milliarder kr. Det svarer til 17 procent af totalomsætningen. Hertil kommer omsætningen i udenlandske datterselskaber – denne lå på 12,1 milliarder kr. i 2015. Det er en fremgang på 34 procent i forhold til 2014 og skyldes primært opkøb af virksomheder i udlandet. Samlet betyder det, at 60 procent af branchens omsætning kommer fra opgaver udlandet, siger Henrik Garver, administrerende direktør, FRI.

NB! Certificering - nye rådgiver + kommunekrav i Byggeloven fra juli 2016. Seminaret afholdes d. 29. november 2016.

I alt er de rådgivende ingeniørvirksomheders internationale omsætning steget 92 procent siden 2009. Tilsvarende er eksporten af byggevarer steget med 7 procent siden og er i 2015 godt 39 milliarder kr. årligt, viser tal fra DI Byg.

- En af årsagerne til den internationale succes er, at den enkelte virksomhed tænker internationalt. Her har de rådgivende ingeniørvirksomheder generelt knækket koden. Den høje grad af internationalisering gør branchen mere robust og mindre følsom over for de konjunktursvingninger, der kan forekomme i enkelte lande og inden for enkelte forretningsområder. Og det er vel at mærke den samlede branche, der har gavn af at så mange enkeltvirksomheder har en stærk international profil, forklarer Henrik Garver.
NB! Jylland: Certificering - nye rådgiverkrav i Byggeloven fra juli 2016. Seminaret afholdes d. 27. oktober 2016.

En anden væsentlig pointe er, at de rådgivende ingeniørvirksomheders internationale succes ikke drives af byggeeksport, men derimod af opgaver inden for infrastruktur, energi og miljø.

De erfaringer, som de rådgivende ingeniørvirksomhederne har fra hjemmemarkedet, er ifølge Henrik Garver meget værdifulde i forhold til at konkurrere i udlandet. På samme måde er de udenlandske opgaver med til gøre virksomhederne skarpe både på konkurrence- og idéplan når det kommer til løsning af opgaver i Danmark.
http://imagizer.imageshack.us/a/img924/5742/LFqAzH.jpg


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ungdomsboliger på et modent marked

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Stormflodssikring af by- og landområder