Nu skal der udarbejdes konkrete bud på fornyelsen af Messecenter Herning (MCH) og etableringen af River of Time. I alt er der bevilget 300 millioner kr. til opgaven, som blandt andet omfatter en opgradering af infrastrukturen samt et 10.000 kvm stort oplevelsescenter.

MCH og området okring det skal fornyes, så der skabes en bedre helhed i området og en bedre sammenhæng med Herning By. Samtidig skal der etableres en overdækket forbindelse (River of Time) mellem messehallerne og Jyske Bank Boxen.  Realdania og Herning Kommune har hver bevilget 150 millioner kr. til arbejdet.

Nu sendes opgaven i et totalentrepriseudbud. Konkret betyder det, at virksomheder, der ønsker at give bud på opgaven, skal involvere både arkitekter, landskabsarkitekter, ingeniører og entreprenører. De bud, der kommer ind, vil blive bedømt af en komité med repræsentanter fra både Realdania, MCH og Herning Kommune. Derudover vil en række fagdommere og tek-niske rådgivere bedømme den faglige kvalitet af projekterne.

- Det bliver interessant at se en række bud på, hvordan den definerede opgave kan løses. For os handler det om at sikre, at vores kunder og gæster også i fremtiden får den bedst mulige oplevelse, når de besøger os, siger Georg Sørensen, administrerende direktør ved MCH.

Også Realdania ser også frem til nogle konkrete bud på Fremtidens MCH.

NB! Holstebro investerer 9 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 10. maj 2016.

- Mange års knobskydning af nyt byggeri ved Messecenter Herning har skabt behovet for en ny helhedsløsning for området, og vi er rigtig glade for med vores støtte at kunne bidrag til en fremtidssikring af infrastrukturen omkring messecentret. Det er vigtigt for Messecenter Herning som et dynamisk kraftcenter i regionen, siger Anne Skovbro, filantropidirektør i Realdania.

Fokus i udbuddet vil være at styrke MCH Messecenter Herning som sammenhængende oplevelsestilbud, at gøre gæsternes oplevelse endnu bedre, og at styrke sammenhængen mellem MCH Messecenter Herning og selve Herning. Det betyder, at der vil være 3 hovedopgaver: Et såkaldt helhedsgreb for MCH-området, et nyt ankomstområde ved Jyske Bank Boxen, og et sammenhængende arkadeforløb mellem messehallerne – altså River of Time.

Målet er, at i hvert fald det nye ankomstområde vil stå klar i starten af 2018. Samtidig skal så meget som muligt af det resterende arbejde også står klar på det tidspunkt. A-VM i ishockey afvikles i Jyske Bank Boxen i maj 2018.

MCH har samlet udvidelsesplaner for 600 millioner kr. Planerne omfatter blandt andet også et 20 etager højt luksushotel med 130 værelser.

I sommeren 2015 vedtog byrådet i Herning samtidig et lokalplanforslag for området omkring messecentret, hvor der gives tilladelse til, at der kan etableres liberalt erhverv, kontorvirksomhed og butikker, der forhandler særligt pladskrævende varegrupper i området. Det samlede detailhandelsareal for særligt pladskrævende varegrupper i området kan udvides med 5.000 kvm, og bruttoetagearealet må for den enkelte butik må højest være 5000 kvm.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Den nye Planlov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse