Freja ejendomme har solgt en række bygninger på Købmagergade, der tidligere har huset Københavns Universitet, til den globale ejendomsinvestor Hines på vegne af Hines European Value Fund (HEVF). Hines har været på opkøbsjagt i indre København og erhvervet sig Købmagergade 44-46/50.

Købet giver Hines en helt unik mulighed for at tilegne sig 2 historiske ejendomme og implementere en omfattende, værdiforøgende renovering. Ambitionen er at genskabe ejendommenes tidligere storhed og etablere detailhandel af høj kvalitet, hotel og lejligheder til beboelse.

Ejendommene ligger i hjertet af Københavns velbesøgte detailområde, hvor turisterne flokkes til og fra nabobygningen - Rundetårn. Området har set en opblomstring gennem de senere år med luksuriøs detailhandel og en opgradering af det offentlige rum med nye belægninger og byrumsmøbler.

NB! Erhvervslejeloven - ny udvikling. Kurset afholdes d. 24. maj 2018.

- De næsten tomme bygninger giver en sjælden mulighed for at udvikle et højkvalitets område med mange brugsmuligheder, som vil tilgodese de lokales behov og turisterne. Opkøbet vidner samtidig om vores forpligtigelse over for det nordiske marked. Det er et område, hvor Hines har opnået voksende ekspertise og tilegnet sig investeringer, der giver værdi for vores investorer, siger James Robson, der er administrerende direktør i Hines Europe og ansvarlig for de nordiske markeder.

Hines er et privatejet, globalt ejendomsinvesteringsfirma grundlagt i 1957. Firmaet er repræsenteret i 201 byer i 24 lande verden over og har pt.108 igangværende udviklingsprojekter rundt om i verden. Historisk set har Hines udviklet, ombygget eller erhvervet sig 1.295 ejendomme svarende til over 422 millioner kvm.

NB! Due Diligence - risikovurdering ved køb og salg af ejendom. Kurset afholdes d. 30. maj 2018.

- Freja har samarbejdet tæt med Hines gennem hele processen. Vi har fået et resultat, der er positivt for begge parter. Bygningerne i Købmagergade skiller sig ud og har en unik beliggenhed. Vi synes, at Hines’ projekt udnytter beliggenheden til fulde. Det er spændende og har international karakter. Vi glæder os til at se, hvordan projektet udvikler sig over tid. Vi er utroligt glade for, at udenlandske investorer med store visioner har valgt at investere i København, siger Karen Mosbech, administrerende direktør for Freja ejendomme.

HEVF blev lanceret i 2017 og er en investeringsfond med base i Luxembourg. Fonden er drevet af Hines og har til formål at erhverve sig en portefølje af værdiskabende erhvervsejendomme i hele Europa på vegne af en institutionel investorgruppe.

- Efterfulgt af vores allerførste investering i Stuttgart tidligere på året er vi meget tilfredse med at kunne foretage årets andet opkøb for HEVF. Renoveringsmulighederne på Købmagergade er et perfekt eksempel på de projekter, som fonden er grundlagt til at investere i. Det giver Hines mulighed for aktivt at skabe værdi gennem anvendelsen af vores kerneværdier, siger Poul White, fondsleder i HEVF.

NB! Nordhavn - de store projekter 2018-2035. Konferencen afholdes d. 4. september 2018.

Hines' nuværende ejendoms- og kapitalforvaltningsportefølje omfatter 506 ejendomme, hvilket svarer til over 210 millioner kvadratmeter. Firmaet har stor erfaring med risikovillige investeringer inden for forskellige typer ejendomme samt et banebrydende engagement i bæredygtighed. Det gør Hines til en af de største og mest respekterede ejendomsorganisationer i verden.

Siden 1991, hvor Hines gik ind på det europæiske marked, har virksomheden oplevet vækst inden for sine europæiske og eurasiske platforme. Det betyder, at Hines er repræsenteret i 51 byer i 10 lande, og at Hines driver ejendomme til en værdi af 14 milliarder Euro i Danmark, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Irland, Italien, Norge, Polen, Spanien og Storbritannien.

NB! Generationsskifte af ejendom. Konferencen afholdes d. 9. oktober 2018.

- Dette er vores 3. opkøb i København over de seneste 15 måneder. Det understreger vores vedvarende forpligtigelse til det nordiske marked. Den velplacerede portefølje er endnu et eksempel på vores europæiske sourcing-kapacitet. Renoveringen af bygningerne vil forhøje Købmagergades samlede appel og støtte op om Hines’ kernekompetencer inden for skabelse af byrum, siger Lars Huber, administrerende direktør i Hines Europe.

Hines har desuden investeret i 5 detailejendomme på Købmagergade til Hines Pan-European Core Fund.





Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS