Freja Ejendomme sælger endnu en ejendom i Annebergparken. Køber planlægger at omdanne ejendommen til hotel og vandrehjem.

Statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme, har solgt Lærkehus i Annebergparken 22, der ligger 2 kilometer uden for Nykøbing Sjælland. Ejendommen er en del af Annebergparken, der blev opført som et institutionsområde for psykiatriske patienter i årene 1915-1923, og som består af 48 bygninger i Bedre Byggeskik-stilen tegnet af arkitekten, Kristoffer Varming.

Bygningen har et samlet bolig- og erhvervsareal på 1.624 kvm og ligger på en grund der udgør knap 6.000 kvm. Ejendommen har tidligere huset Den Danske Scenekunstskole. I forlængelse af ejendommen finder man desuden en moderne teatersal, hvor man i en årrække har kunnet opleve Odsherred Teaters forestillinger.

Fredede og bevaringsværdige bygninger - nye 2021-regler, løsninger og tilskud. Konferencen afholdes den 3. november 2021.

Køber er Gitte Klausen, som for 3 år siden købte Grønnegårdskomplekset i Annebergparken af Freja Ejendomme. Grønnegårdskomplekset består af i alt 12 bygninger og udgør dermed det centrale anlæg i Annebergparken. Sidste år købte hun desuden Egehus i Annebergparken af Freja Ejendomme. Egehus blev opført i 1915 og var oprindeligt en plejebygning for kroniske patienter.

Gitte Klausen har de seneste år arbejdet intenst på at virkeliggøre sin vision for det historiske område, og i 2019 etablerede hun Anneberg Kulturpark, som byder på oplevelser inden for kunst, kultur, historie og gastronomi. Med købet af Lærkehus bliver det nu muligt også at tilbyde overnatning til stedets mange gæster. Den markante ejendom skal nemlig rumme hotel og vandrehjem.

Finansiering af ejendomsprojekter. Kurset afholdes den 31. august 2021.

- Vi er utrolig glade for nu at have købt denne fantastiske ejendom. Vi har de seneste år brugt al vores tid på at renovere de her smukke ejendomme med respekt for arkitekturen og historien, samtidig med at vi har igangsat en masse nye projekter i Anneberg Kulturpark. Nu bliver det endelig muligt for os at tilbyde overnatning til vores gæster, hvilket er noget vi virkelig har set frem til, fortæller Gitte Klausen.

Annebergparken 22 blev solgt i en budrunde. Ejendommen var sat til salg via Nordicals Sjælland som også varetog budprocessen.

Anneberg Kulturpark ejer i dag 16 af de 48 bygninger, heriblandt centralkomplekset med kirke, teater, værksteder, badeanstalt og centralkøkken.


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ny udbudslov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.