Det fredede Lyngby Rådhus på 8.360 kvm skal nu ombygges, så det kan bruges både af 355 medarbejdere og af byens borgere.

Lyngby-Taarbæk Kommune har med totalrådgivningsbistand fra ERIK arkitekter fået udført et hovedprojekt som grundlag for udbud af en hovedentreprisekontrakt omfattende samtlige arbejder vedrørende udvendig og indvendig restaurering samt ombygning af Lyngby Rådhus.

Baggrunden herfor er et påtrængende behov for istandsættelse samt et ønske om med en ny disponering og indretning, at skabe en tidssvarende og moderne arbejdsplads til i alt 355 medarbejdere i det ikoniske rådhus, samt et åbent samlingssted for byens borgere.

Ombygningen omhandler således indvendige arbejder, idet der etableres åbne og fleksible kontorområder med tilknyttede møderum, fleksrum og tekøkkener, samt et forbedret indeklima, herunder ny ventilation.I de borgernære områder omkring hovedtrappen udbygges møderum til brug for både medarbejdere og borgere, kantinen ombygges/istandsættes, eksisterende toiletter istandsættes og der etableres ny, handicapvenlig elevator samt nye supplerende toiletter. I kælder etableres teknikrum, supplerende møderum samt omklædning og bad.

De udvendige arbejder omhandler restaurering af facadens marmor, der genbruges, renovering af den bagvedliggende betonkonstruktion, samt efterisolering. Herudover foretages en delvis udskiftning vinduer samt en renovering af øvrige vinduer. 5 salens kobbertag skal udskiftes, der efterisoleres og etableres forbedrede afvandingsforhold inkl. renovering af tagterrassen.

Lyngby Rådhus er opført i årene 1939-41 af arkitekterne Hans Erling Langkilde og Ib Martin Jensen, og er et unikt eksempel på dansk funktionalisme. Bygningen har et samlet areal på 8 360 m2.

Rådhuset blev fredet i 2014, hvilket medfører, at alle arbejder skal udføres med stor omhu, således at bygningens væsentlige, bærende fredningsværdier fastholdes. Der skal påregnes tæt dialog med Slots- og Kulturstyrelsen under hele udførelsen for godkendelse af detaljer og løsningsprincipper.

Under udførelsen skal der påregnes god logistisk planlægning af byggeplads og leverancer, idet ombygning og restaurering af rådhuset pågår, mens letbanen også arbejder i området omkring. Der skal således påregnes koordinering og planlægning i samarbejde med letbaneselskabet.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Ungdomsboliger på et modent marked

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Ny udbudslov KURSUS