Frederiksbergs trængte erhvervsliv får endnu en håndsrækning af Frederiksberg Kommune under coronakrisen.

Virksomhederne på Frederiksberg kan vente med at betale august måneds dækningsafgift til februar 2021. Og der bliver ikke skrevet renter på beløbet i mellemtiden. Det er essensen af den beslutning, Frederiksbergs politiske kriseledelse aftalte mandag den 30. marts 2020, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

- Coronakrisen presser byens virksomheder helt ekstremt. Mange af dem mangler indtjening og oplever akutte likviditetsproblemer. Derfor kommer vi dem nu til hjælp ved at udskyde en stor udgift, nemlig dækningsafgiften, som de skulle have betalt i august, til februar næste år. Det, håber vi, kan give lidt luft for mange virksomheder, så vi kan bevare så mange arbejdspladser som muligt gennem denne krise, udtaler kommunens borgmester Simon Aggesen (C).

Frederiksbergs største projekter. Konferencen afholdes d. 6. oktober 2020.

Frederiksberg Kommune har ikke lovhjemmel til helt at undlade at opkræve dækningsafgiften i 2020, men den kan godt udsætte betalingsfristen.

Udsættelsen drejer sig om cirka 17 millioner kr., som virksomhederne først skal betale til februar, og det vil koste kommunen op mod 500.000 kr. ikke at udskrive renter.

Frederiksberg Kommune har også fremrykket betalinger til leverandører for 105 millioner kr., så de får deres penge så hurtigt som muligt. I alt får 1.292 forskellige private leverandører glæde af den fremrykkede betaling. Den indsats fortsætter kommunen med indtil videre. Kommunen har byggeprojekter for 350 millioner kr. i 2020, og de fortsætter, så alle leverandører bevarer deres arbejde og indtjening.


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Fremtidens betonbyggeri

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS