København vokser. Hver eneste måned bliver der 1.000 flere borgere – heraf rigtig mange studerende, der vil til hovedstaden for at studere og allerhelst have en bolig blandt andre unge i et spændende kvarter. Med den kommende planlov i hånden vil overborgmester Frank Jensen etablere 800 midlertidige ungdomsboliger.

Den kommende planlov giver mulighed for at tillade at opføre midlertidige boliger til studerende på tomme grunde. Loven giver som noget helt nyt tilladelse til at opføre midlertidigt byggeri til studerende i op til 10 år på grunde, hvor byggeriet af en eller anden grund ligger år ude i fremtiden. Københavns overborgmester Frank Jensen vil udnytte den nye ordning maksimalt.

- København vokser med 1.000 borgere om måneden. En del af dem er studerende, der gerne vil bo i byen omgivet af andre unge. Det giver vi dem nu en helt unik mulighed for ved at udnytte den nye lov maksimalt, siger overborgmesteren.

- København skal være en blandet by med boliger til at betale for alle indkomsttyper. Det skal vi sikre politisk med alle de redskaber, vi har – og her har vi en mulighed for at give et godt tilbud til de studerende, uddyber han,

Overborgmesteren vil i den kommende uge lægge et forslag om at benytte lovens muligheder fuldt ud frem i Borgerrepræsentationen.

Ifølge kommunen vil det kunne give omkring 800 boliger i København, fx containerboliger eller andre midlertidige boligkoncepter. Boligerne vil især kunne ligge i byens perspektivområder, hvor der først om en årrække skal bygges – nemlig Nordhavn, Godsbaneterrænet, Refshaleøen og Kløverparken.

Der vil også kunne laves mindre projekter i den eksisterende by på tomme grunde eller i tomme bygninger. Der kan gives dispensation til at bygge midlertidigt i op til 10 år – og ordningen kan forlænges.

- Den her type boliger vil klæde København og passe fantastisk godt ind i ’upolerede’ områder som Nordhavn, Godsbaneterrænet og Refshaleøen. Samtidig får en masse studerende mulighed for at få en spændende bolig sammen med andre studerende, mens de er unge og ikke har så stort et behov for mange kvm, siger overborgmesteren.

I forvejen er der i alt 6.000 ungdomsboliger under opførsel i København, blandt andet 3.300 almene ungdomsboliger med kommunalt tilskud. De midlertidige boliger kommer oveni.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS