I løbet af de sidste 5 år har København fået yderligere 20.000 indbyggere i alderen 18-29 år. Det voksende antal unge vil fortsætte i årene fremover, og overborgmester Frank Jensen slår fast, at der frem mod 2025 skal bygges boliger til yderligere 28.000 unge.

I konkurrencen Sleep Tight har København, Aarhus og Aalborg sammen med White Arkitekter efterspurgt en løsning, der skal imødekomme det stigende pres på markedet for studieboliger som følge af det voksende antal studerende i de 3 byer. Byerne har sammenlagt fået yderligere 41.000 unge indbyggere i alderen 18-29 år siden 2009.

NB! Byggeri af ungdomsboliger for 37 milliarder. Seminaret afholdes d. 28. januar 2015.

- Det er gået rigtigt stærkt i de seneste år med rigtigt mange unge mennesker, der er kommet til København. Jeg tror, at mange af os, der er oppe i årene, kan huske, hvordan det var for år tilbage. I dag er situationen den, at København er Danmarks yngste by. Det er jo en helt fantastisk situation, og det sætter sit tydelige præg på vores hovedstad, at København er kommet dertil, hvor byen er så attraktiv for unge mennesker, sagde Frank Jensen, da han talte i forbindelse med afsløringen af vinderen af Sleep Tight-konkurrencen på White Arkitekters kontor på Njalsgade i København.

Overborgmesteren slog samtidig fast, at væksten i antallet af unge indbyggere vil fortsætte i årene fremover, hvilket stiller krav til både kommunen og aktører indenfor bygge- og anlægsbranchen om at facillitere nye boliger.

- Vi har i budgettet for 2015 sat grundkapital af til 625 ungdomsboliger og 690 almene famillieboliger. Og det skal vi selvfølgelig blive ved med, for vi har brug for 45.000 nye boliger i København inden 2025. Arkitekter, entreprenører og andre planlæggere får nok at gå i gang med. Vi skal altså skabe plads til yderligere 100.000 københavnere, sagde Frank Jensen.

NB! Campusbyggeri for 55 milliarder. Seminaret afholdes d. 24. februar 2015.

- 28.000 af de her nye indbyggere er unge mennesker mellem 18 og 29 år. Og jeg kan ikke ønske mig noget bedre som byens overborgmester, end at det kan realiseres. For der, hvor de unge mennesker opholder sig og gerne vil være, er også der, hvor investorerne og de udenlandske investeringer vil komme, sagde overborgmesteren inden snoren blev klippet til udstillingen af vinderforslaget i konkurrencen Sleep Tight.

1. pladsen tog spanske Ainara Serrano med projektforslaget Three Spaces, mens Brane Gradina tog 2. pladsen med forslaget HAI Program. 3. pladsen blev tildelt Tue Bruun Poulsen for projektforslagt Railway Residence. Forslagene kan ses på Innosites hjemmeside.


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Ny udbudslov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i Jylland