Dansk Boligbyg er totalentreprenør på opførelsen af i alt 130 boliger på Brahesbakke, fordelt på 3 projekter, som Dansk Boligbyg har været med til at udvikle sammen med Skala Arkitekter og Kuben Management samt Pædagogernes Pension (PBU), Domea Horsens og Danhaus. Rådgivende ingeniør på projektet med 72 boliger for Pædagogernes Pension, er Oluf Jørgensen A/S.

Første spadestik til 72 lejeboliger i enkeltstående punkthuse på Brahesbakke ved Bygholm Sø i Horsens er nu taget af teknisk direktør i Horsens Kommune, Charlotte Lyrskov, ejendomsdirektør Daniel Hedemann Nielsen, PBU, Pædagogernes Pension, og af afdelingsleder Heidi Lund Sørensen, Dansk Boligbyg. De 72 boliger bliver i størrelsen 59-93 kvm, og indflytning er planlagt til til slutningen af 2020.

Boligområdet er i alt på 55.000 kvm, og PBU står for private lejeboliger, mens Domea og Danhaus står for henholdsvis byggeriet af almene familieboliger og private ejerboliger.

NB! Horsens: De store projekter. Konferencen afholdes d. 24. marts 2020.

-Jeg betragter det som en fordel, at vi er tre bygherrer, der bliver naboer. Det vil skabe forskellighed i boligmassen selv om boligernes udtryk naturligvis kommer til at ligne hinanden. Jeg har kun oplevet, at processen har været utrolig positiv indtil nu. Det gælder både samarbejdet med de andre bygherrer og kommunen. Horsens er en fremsynet by, og det har forløbet afspejlet. Og så glæder jeg mig rigtig meget til samarbejdet med Dansk Boligbyg, sagde ejendomsdirektør Daniel Hedemann Nielsen i forbindelse med det første spadestik.

Allerede i juni 2019 blev der skudt gang i den fælles byggemodning og indledende konstruktion af vandafledning, der varetages af Dansk Boligbyg.

Daniel Hedemann Nielsen fremhævede, at en af de største kvaliteter bliver et sammenhængende fokus på bæredygtighed, som er i fokus hos Pædagogernes Pension, PBU. Netop nu afventer bygherrerne en DGNB- certificering.

- Vi tror på, at den her type certificeringer er kommet for at blive, og derfor har vi forsøgt at tænke bæredygtighed ind i så meget af strategien for Brahesbakke som muligt, sagde han.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den nye Planlov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.