Det danskproducerede og -udviklede batteri Xolta, der kan lagre og forsyne en 1-familiesbolig med strøm, er kommet på Dansk Energis positivliste over batterier, der opfylder kravene for det danske elnet.

Den danske batteriproducent Xolta kan nu glæde sig over at Dansk Energi har sat deres nye 1-families-modeller på listen over batterier, der er godkendt til elnettet.

Batteriet holder sig automatisk opdateret online og kan, ifølge Xolta, i fremtiden hjælpe forbrugerne med at udnytte tidsdifferentierede el-tariffer – både de der allerede benyttes af nogle elselskaber og dem, der ventes at komme til.

- For at høste det fulde udbytte af deres investering, kan solcelleejere med fordel anskaffe sig et batteri, der lader, når solen skinner og man ikke er hjemme til at bruge solenergien. De og installatørerne vil typisk starte med at kigge på hvilke batterier, der er godkendt, så vi er glade for, at vores nye modeller også er med, siger Xoltas Director of Energy Storage, Lars Kruse.

RADON - sikring, kontrol, lovkrav og udbedering. Kurset afholdes den 8. juni 2021.

Xolta er ejet af danske Lithium Balance, der har produceret og udviklet batteriløsninger siden 2006. Xolta har indtil nu solgt til boligforeninger, industri, skoler og sportshaller.

Med de nye mindre batteri-modeller satser Xolta på markedet af danske boligejere med solceller samt små boligforeninger og mindre virksomheder.

- En mindre boligforening, hvis behov er større end 1-familiehuset, kan eksempelvis koble 3 batterier til deres solceller, så de kan sørge for at strømmen fra solcellerne er tilgængelig, når beboerne skal bruge den, siger Lars Kruse.

Batteriet er primært til udendørs installation, men kan også stå indendørs. Installationen kan ifølge virksomheden klares på få timer. Batteriet kommer i 2 modeller i samme størrelse kaldet BAT-5 og BAT-10, som har 5-10 kilowatttimers lagring og begge har en effekt på 3,6 kilowatt.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Ny udbudslov KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Den nye Planlov KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning