Takket været 25 millioner kr. fra A.P. Møllerske Støttefond og 3 millioner kr. fra Det Obelske Familiefond har byrådet i Aalborg Kommune nu kunne godkende, at Svenstrupgård skal ombygges for 42,7 millioner kr.

Bedre boliger på Svenstrupgård skal i sidste ende betyde større succes med at få hjemløse videre i egen bolig, og byrådet i Aalborg har nu godkendt, at forsorgshjemmet kan ombygges for 42,7 millioner kr.

Ombygningen betyder, at beboerne går fra at bo på værelser på lange gange til, at de fremover får egentlige små boliger med eget bad, toilet, køkken og egen indgang. Det kan lyde paradoksalt, men bedre boliger er et vigtigt element til at få flere udsatte borgere godt videre efter et ophold på Svenstrupgård.

AALBORG: De store projekter. Konferencen afholdes den 26. maj 2021.

- Fra at være noget, der bare er en seng at sove i og et tag over hovedet, så skal boligerne være første skridt til at kunne klare sig i sin egen bolig, forklarer Dennis Lindhardt-Pedersen, der er leder af Svenstrupgård.

Ifølge ansøgningen ombygges 3 fløje, der i dag har 40 værelser. Det anslås, at de 40 værelser ombygges til mindst 35 lejligheder. Antallet af lejligheder fastslås dog først endeligt, når der har været workshops med borgere, medarbejdere og særlige fagpersoner. Først herefter udarbejdes endelige byggeplaner.

- Det er en god investering for os alle. Det at kunne klare sig selv i en bolig, ved vi i dag, er første skridt mod at lykkes med at komme videre. I sidste ende betyder det, at færre vil vende tilbage til et liv som hjemløs, udtaler rådmand Mai-Britt Iversen, Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen.

Nu går den videre planlægnings- og udbudsproces i gang i forhold til ombygningen, der tidligst forventes at kunne påbegyndes i løbet af 2022.


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ungdomsboliger på et modent marked

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i København frem til 2030

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Den nye Planlov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032