Onsdag den 27. maj 2020 blev Koldings nye handlingskatalog for midtbyen og storcenteret præsenteret på et digitalt borgermøde. Kataloget er fyldt med konkrete forslag til at udvikle midtbyen og flere indsatser i kataloget er allerede skudt i gang.

Sidste sommer igangsatte politikerne i Kolding Byråd en proces med det sigte at lave et handlingskatalog med forslag til at udvikle Kolding midtby og Kolding Storcenter. Handlingskataloget samler op på en lang rækker undersøgelser, input og idéer og med investeringer for 25 millioner kr. er de første forslag i handlingskataloget allerede godt i gang med at blive til virkelighed.

Blandt andet har Byrådet øremærket penge til legestationer i midtbyen, en ny legeplads på Vestertorv samt til en corona event-pulje. Flere oplevelser i midtbyen har netop været et af de ønsker, der kom frem på de borgermøder, der er gået forud for handlingskataloget.

Et andet stort ønske er flere grønne oaser og i år er der afsat 3 millioner kr., som skal bruges på at gøre den sydlige del af Søndergade mere grøn og indbydende. Der har været flere midlertidige forsøg med grønne byrum, der har givet god erfaring og er blevet taget godt imod. Derudover er der også afsat penge af til flere træer i bymidten og til nye bænke og belysning i midtbyen.

VEJLE: De store projekter, byggeri for 30 milliarder. Konferencen afholdes d. 5. november 2020.

Et andet stort tema i handlingskataloget er tættere samarbejde på tværs af midtbyens mange forskellige aktører. Derudover lægger handlingskataloget også op til flere lokale erhvervssamarbejder og kvartersamarbejder.

- Der er for mig ingen tvivl om, at samarbejde er nøglen til at skabe et stærkere byliv. Derfor synes jeg også, at forslaget om at etablere tværlokale samarbejder i Koldings forskellige bykvarterer, som for eksempel området i og omkring Munkegade giver rigtig god mening, siger borgmester Jørn Pedersen.

- Det er også et stærkt forslag at etablere et tværfagligt strategisk bylivsforum med repræsentanter for byliv, erhverv og kultur, der kan være med til at sætte fælles mål og rammen for Kolding by fremadrettet og det er derfor også et af de punkter vi nu vil arbejde videre med, slutter han.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Ny udbudslov KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den nye Planlov KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Servitutter og lokalplaner KURSUS