For at sikre ordentlig arkitektur får Friis & Moltke ekstra 8,5 millioner for at udvikle arkitekturen på det nye Steno Diabetes Center Nordjylland på 7.000 kvm, som  skal stå færdigt i 2022. 

Bygherre er Region Nordjylland og  FRIIS & MOLTKE vandt opgaven i 2018 som totalrådgiver med Rambøll og Møller & Grønborg som underrådgivere. 

Friis & Moltkes ekstra-kontrakt omfatter teknisk rådgivning, herunder følgende ydelser:

— Projektering indtil hovedprojekt,

— Bistand i forbindelse med gennemførelse af udbud af entrepriserne,

— Udførelse af projektopfølgning,

— Udførelse af fagtilsyn,

— Bistand i forbindelse med 1-års gennemgang.

Novo Fonden har givet tilsagn om et bidrag på op til 320 millioner i forbindelse med opførelse af Steno Diabetes Center Nordjylland ved Aalborg Nyt Universitet.

I tilsagnet er indeholdt 43 millioner til højnelse af den arkitektoniske kvalitet. I fortsættelse af bidragsgiverens tilsagn er der indgået aftale med arkitektfirmaet Friis & Moltke om udarbejdelse af projektforslag for udbud af opførelsen af Steno Diabetes Center Nordjylland i totalentreprise, og derefter udførelse af bygherrerådgivning.

Dialogen mellem Region Nordjylland, Friis & Moltke og bidragsgiveren (Novo Fonden)  har imidlertid vist, at der er behov for en tæt dialog mellem bygherre og rådgiver for indfrielse af de arkitektoniske ambitioner.

Novo Fonden ønsker derfor, at aftalen med Friis & Moltke ændres til en totalrådgivningsaftale, og således at projektet opføres i hoved-/stor-/fagentreprise. Finansieringen af de merudgifter, der er forbundet med at ændre aftalen med Friis & Moltke til en totalrådgivningsaftale, betales af bidragsgiveren.    

Baggrund 

Steno Diabetes Center Nordjylland er etableret i 2018 på baggrund af et fælles initiativ fra Region Nordjylland og Novo Nordisk Fonden. SDCN er organisatorisk forankret på Aalborg Universitetshospital, men samarbejder tæt om diabetesindsatser med hospitalsafdelinger i Farsø, Thisted, Hjørring og Frederikshavn.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032