Danske Banks hovedkvarter ved Laksegade blev i marts 2017 solgt til Standard Life for 1,4 milliarder kr. Når Danske Bank fraflytter i 2023 skal der blandt andet etableres boliger i bygningen, og kommunen vil stille krav om 25 procent almene boliger.

Danske Banks hovedkvarter ved Laksegade skal omdannes til et blandet bykvarter med serviceerhverv, detailhandel og boliger, når banken i 2023 fraflytter bygningerne, som det skotske livsforsikringsselskab Standard Life ejer.

I en lokalplan (PDF), som er under udarbejdelse, muliggøres 36.585 kvm byggeri, hvor 13.700 kvm er detailhandel, mens Standard Life ønsker, at 43 procent af det samlede etageareal i området skal være boliger.

Der er dog stor usikkerhed forbundet med at finde placering til boliger i det tæt bebyggede område, hvor krav til dagslys, friarealer, håndtering af vejstøj og brandforhold er særligt komplekse at imødekomme og ikke kan vurderes til bunds med grundejers nuværende kendskab til området. Det fremgår af et notat fra Teknik- og Miljforvaltningen. Derfor fastlægger lokalplanen en boligandel på 25 procent svarende til knap 9.150 kvm, hvoraf 25 procent skal være almene boliger.

De almene boliger skal dog placeres i nybyggeri, da det vil være for dyrt at etablere dem i eksisterende bygninger, fremgår det videre.

NB! Fredede og bevaringsværdige bygninger - regler, løsninge og tilskud. Konferencen afholdes d. 28. maj 2019.

Samtlige byggechefer i de 5 almene boligorganisationer Bo-Vest, Domea, AAB, 3B og fsb vurderer nemlig, at det ikke er realistisk at placere almene boliger i områdets bevaringsværdige og fredede bygninger, dels fordi ombygningsomkostningerne ikke kan rummes inden for det almene maksimumsbeløb, og dels fordi det driftsmæssigt er uforudsigeligt og dyrt at drifte og vedligeholde ældre bevaringsværdige og fredede bygninger.

De almene boligorganisationer har derfor afvist at byde ind med almene boliger i de bevaringsværdige og fredede bygninger. Forvaltningen fastholder således i lokalplanforslaget, at almene boliger placeres i henholdsvis nybyggeri og i en eksisterende bygning uden bevaringsværdi.

Der lægges samlet op til knap 2.300 kvm almene boliger i området. Lokalplanen muliggør, at et parkeringshuset i Asylgade bliver erstattet af nyt byggeri med butik i stueetagen og almene familieboliger på de øvre etager. Den eksisterende erhvervsbygning på Bremerholm 33 kan få ny facade og publikumsorienteret stueetage samt almene ungdomsboliger og erhverv på de øvre etager.


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Fremtidens betonbyggeri

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Logistik og industri - fart på nye muligheder