Svenskejet fødevarekoncern samler sine aktiviteter 5.000 kvm lejemål i nyopført domicil med tørvarelager, køle- og frostlager.

Den svenskejede fødevarekoncern FSG Foods samler sine aktiviteter i nyopført domicil med tørvarelager, køle- og frostlager samt kontor i Taulov Dry Port. Virksomheden har siden oktober 2018 lejet sig ind i et køle- og frostlager på Fredericia Havn, men med opførelsen af nyt lagerdomicil i Taulov Dry Port flytter FSG Foods sine aktiviteter til et nyopført domicil, hvorfra de kan konsolidere deres lager og distribution i forhold til kunder i hele Danmark.

FSG Foods er Skandinaviens største enkeltleverandør af produkter til sushimarkedet. Produktsortimentet er omfattende, og foruden frisk fisk består sortimentet også af en lang række food og non-food varer som eksempelvis ris, wasabi, soja, tang, spisepinde, take-away emballage, og det er altså dette omfattende sortiment, som nu skal lagres og distribueres fra det nye lager i Taulov.

Det nyopførte lager- og kontordomicil finansieres i joint-venture af PFA og ADP, som står for udviklingen af Taulov Dry Port. Der er indgået en 10-årig lejeaftale med Taulov Dry Port.

FSG Foods’ kommende domicil bliver en del af sidste etape af det generiske lager- og logistikbyggeri i Prinsessens Kvarter i Taulov Dry Port. Samlet set udgør sidste etape 9.846 kvm, og byggeriet opføres i seks generiske sektioner á 1.641 kvm og med 8,5 meter indvendig loftshøjde. FSG Foods lejer 3 sektioner, og deres samlede lagerlejemål udgør godt 5.700 kvm fordelt på 3.300 kvm tørvarelager og 1.600 kvm frost- og kølelager. Dertil kommer 800 kvm kontor.

NB! Vejle: De store projekter, byggeri for 30 milliarder. Konferencen afholdes d. 26. marts 2020.

- Vi servicerer og leverer produkter til sushi-restauranter i hele Danmark, så en central placering af vores lager er afgørende for optimeringen af vores distributionsaktiviteter. Med det nyopførte domicil får vi nu mulighed for at samle tørvarer samt køle- og frostvarer i nyt og moderne lager, hvilket er en god forudsætning for at optimere vores samlede forretning, siger Jonas Kingo Schnoor, administrerende direktør i FSG Foods.

Udbygningen af Taulov Dry Port med generiske lager- og logistikdomiciler sker ud fra markedets efterspørgsel efter fleksible lejemål. I oktober annoncerede PFA og ADP, at de to parter i joint- venture samarbejdet igangsætter opførelsen af 49.300 m 2 generisk lager- og logistikbyggeri i Taulov Dry Port.

- Tredje etape opføres i sektioner á 1.641 kvm, og mindre enheder giver os fleksibilitet og mulighed for tilpasning til forskellige typer af kunder og produkter, siger Jesper Gemmer, Projektdirektør i Taulov Dry Port.

Det samlede erhvervsareal i Prinsessens Kvarter er på 157.000 kvm,og dette område udgør en andel af den samlede Taulov Dry Port på i alt 700.000 kvm. Den sidste etape af Prinsessens Kvarter og dermed også FSG Foods’ kommende domicil forventes at stå klar til indflytning 1. marts 2021.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i Jylland